Nisan 2 2022

2022’nin parfüm trendleri

nisan 2

YEŞIL ÇAYDAN ŞEFTALİYE...

P

arfüm satın alırken nelere dikkat edersiniz? Çoğumuz içerdiği notalara, kokunun tenimize yakışıp yakışmadığına, ağır olup olmadığına bakarak yaparız seçimlerimizi. Hatta itiraf edelim, parfümlerin şişe tasarımları da satın almayı etkileyebilen kriterler arasındadır. Bunların yanı sıra günümüzde tüketiciler, en sevdikleri kokunun çevresel etkileri konusunda da çok duyarlılar.

nisan 2

Parfümlerinin içeriklerinin doğal mı yoksa sentetik mi olduğu konusunda endişeleri var; üstelik aynı sorular parfümün ambalajı için de geçerli. Lüks markalar, bu sorunları ele almazlarsa müşteri kaybedebileceklerinin farkındalar; dolayısıyla yüksek kaliteli kokular sunmaya devam ederken, sürdürülebilirliği de dikkate almak zorundalar.

Peki bu yılın parfüm trendlerinde başka neler var? İşte 2022’nin lüks koku endüstrisine damgasını vuran trendler...



nisan 2

Çeşitlilik ve kapsayıcılık

2021’de lüks kokularda çeşitlilik ve kapsayıcılık baskın trendlerdi, bu yıl da aynı şekilde trend listesinin üst sıralarında yer almaya devam edecekler. 2021 boyunca tüketiciler, çeşitlilik ve kapsayıcılık vurgusu yaparak güzellik ve parfüm endüstrisi için yeni nesil standartların ortaya çıkmasını sağladı. Raporlara göre, tüketicilerin yeterince temsil edilmeyen toplulukların ihtiyaçlarını ilk sıraya koyan parfüm şirketlerini destekleme olasılığı daha yüksek. Mintel’in 18 ila 34 yaş arasındaki yetişkinlerin yüzde 59’unun unisex parfümlerle ilgilendiğini vurgulayan raporuna göre bu trendi Z kuşağı yönlendiriyor. Christian Dior, Phluid ve Non-Gender Specific gibi ünlü parfüm evleri artık tüketicilerinin değerlerini ve cinsiyete yönelik görüşlerini korumak ve benimsemek için çabalıyor. Çeşitlilik yalnızca ürünler için değil, aynı zamanda pazarlama stratejileri için de geçerli.

nisan 2

Heyecan verici kokuların ortaya çıkışı
2022, heyecan verici yeni kokularla dolu bir yıl olacak gibi görünüyor. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

Yeşil çay: Bu yıl yeşil çay notaları içeren lüks parfümlerle daha sık karşılaşacağız. Öyle ki Bvlgari Eau Parfumee au The Vert, yeşil çay notaları içeren parfümünü yarattı bile!

Şeftali: Bu yıl zengin ve kremsi ya da parlak ve şeffaf şeftali notaları içeren imza kokularının tadını çıkaracağız. Jo Malone’dan Nectarine Blossom and Honey, Tom Ford’dan Bitter Peach veya Cacharel’den Yes I’m Glorious deneyebileceğiniz şeftali kokuları arasında...

Narenciye: Muhtemelen narenciye kokularına aşinasınız ancak bu canlı ve ferahlatıcı koku sürekli gelişiyor, bu nedenle bu yıl daha fazla çeşit görme olasılığımız yüksek. Valentino Donna Born in Roman Yellow Dream ve Atelier Cologne Lemon Island merak uyandıran narenciye kokularıyla denemeye değer bir deneyim vadediyor.

Kaçış kokuları: Muhtemelen 2022 boyunca “kaçış kokusu” terimini çok sık duyacağız. Bunlar, bir tatil fikrini uyandırmak için tanıtılan ve bir plajda rahatlama hissi veren kokular. Örneğin Versace Dylan Turquoise kaçış kokularına hoş bir örnek.