Nisan 2022

LOOK Kitap Kulübü: Yol kitapları

nisan

BAZEN DOĞAYA, BAZEN KENDİNE YAPILAN YOLCULUKLAR...

P

encereler açıldı, baharın en güzel kokuları evlere doldu bile. Ama insan dahasını istiyor artık, biraz hareket belki de… Hatta yollarda olmak? Yola çıkmak için ilham verecek ya da oturduğunuz yerden maceraya atılmanızı sağlayacak kitapları sizin için topladık bu sayıda.

nisan

Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Robert M. Pirsig
Yolda olmayı “yüzleşmek” için kullananlardansanız, Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı’nı okumak isteyebilirsiniz. Kitap, Amerikalı akademisyen ve filozof Robert M. Pirsig’in oğlu ve iki arkadaşıyla uzun bir motosiklet yolculuğu yapan adamın hikâyesini anlatıyor. Tekerlekler yola tutunurken, kahramanımızın zihni de kendini ve dünyayı sorguladığı bir iç yolculuğa çıkıyor.

nisan

Bir Dinozorun Gezileri – Mina Urgan
Bizi anılarıyla mest eden İngiliz edebiyat profesörü Mina Urgan’la yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Yeryüzünde keyifli ve uygar bir yolculuk bu; amacı insanları tanımak ve bu sırada dünyanın tadını çıkarmak. Yolculuğu Urgan’dan dinlemek ayrı bir keyif olacak.

nisan

Seyahat Sanatı – Alain de Botton
Yine bir filozof… Çünkü yollarda olmanın, seyahat etmenin getirdiği birçok duygu var. Farklı şehirlerin farklı kokuları etrafımızı sarmışken, yolculuklara bir filozofun gözünden bakmak istemez misiniz? Bir ipucu: Alain de Botton, seyahati tatil ya da iş rutininin gerektirdiği bir araç değil, ruhu dinlendiren ve iyileştiren bir etkinlik olarak görüyor.



nisan

Motosiklet Günlükleri – Ernesto Che Guevara
Che’nin 23 yaşında Alberto Granado’yla birlikte bir motosikletle çıktığı ilk Güney Amerika yolculuğunda tuttuğu günlüklerden oluşan bir kitapla baş başayız. Che, içindeki çağrıyı dinleyip her şeyi geride bırakacağı bir yolcuğu da ince ince işler günlüğüne. Filmi de çekilen bu günlükleri okumak, onun düşünceleri arasında yolculuğa çıkmak gibi…

nisan

Patagonya Ekspresi – Luis Sepulveda
Bolivya sınırını geçerken başına gelenler, Ekvador’un unutulmuş bir köşesinde gündüzleri İletişim Sosyolojisi dersi verip gecelerini bir genelevde tüketmesi, uğradığı duraklarda dinlediği inanması güç öyküler… Şilili yazar Luis Sepulveda’nın yolculuğa ve bu yolculuklarda tanıdığı insanların öykülerine dair tutkusunu yansıtan bir kitap bu.

nisan

Yabana Doğru – Jon Krakauer
Toplum tarafından onaylanmış ideal hayatı bırakıp doğada yaşamaya giden genç bir adamın gerçek öyküsü. Onun yolculuk hikâyesi büyümeye ve yüzleşmeye dair. Diğerlerinden farklı olarak aslında bu geri dönüşü olmayan bir yolculuk. Krakauer’in hikâyesi kendi seçtiği hayatı yaşamaya giden bir yolcunun anıları…