Temmuz 2 2022

Büyük medeniyetlere saygı duruşu

Temmuz

TARİHİN TARİHLE BİRLEŞMESİ…

İ

sviçreli lüks saat markası Vacheron Constantin’in tasarımcıları dünyanın en büyük sanat müzesi Louvre’un küratörleriyle yakın işbirliği içinde yeni bir Métiers d’Art saat serisi yaratmak için bir araya geldi. Kültürel mirasa odaklanırken geleneksel sanata da bağlı kalan bu ortaklık 2019 yılında kuruldu ancak bu yıl sanatın ve yaratıcılığın doruklarını yaşıyor! Vacheron Constantin, tarihi boyunca sanata ve kültüre derin bir bağlılık sergileyerek sayısız ortaklığa imza atan bir marka. Louvre ile olan ilişkisi ise bu bağlılığın doğal bir uzantısı. Şimdi gelelim antik uygarlıklardan ilham alan serinin detaylarına...

Temmuz

“Büyük Medeniyetlere Övgü” başlığı altında sunulan serideki her saat, müzenin koleksiyonunda yer alan bir esere ve farklı uygarlıklara atıfta bulunuyor: Tanis’in Büyük Sfenksi (Eski Mısır, M.Ö. 2035-1680), Darius Aslanı (Ahameniş Pers İmparatorluğu, M.Ö. 550-330), Semadirek Kanatlı Zaferi (Helenistik Dönem, M.Ö. 277-168) ve Augustus Büstü (Roma İmparatorluğu, M.Ö. 27-M.S. 68). Toplam 20 adet olarak sınırlı sayıda üretilen her bir parçadan beş adet mevcut. Temaların zenginliği ve özgünlüğü ile uygulama kalitesi sayesinde bu saatlerin tümü ince işçiliğin ihtişamını gözler önüne seriyor. Koleksiyondaki 42 mm’lik her saatte ilham kaynağının doğasını yansıtan farklı bir zanaat tekniği dikkat çekiyor. Saatlerin sanatsal kompozisyonu çeşitli yazılı ve dekoratif unsurların yanı sıra, heykel aplikler şeklinde sembolik eserlerin temsilini de içeriyor.



Temmuz

Vacheron Constantin bu seride birkaç bileşen parçanın iç içe geçtiği bir sistem tasarlamış. Büyük uygarlıkların saatlerine güç katması içinse saatleri, dakikaları, günleri ve tarihleri gösteren dört diske sahip kendinden kurmalı manüfaktür kalibre 2460 G4/2’yi seçmiş. Kadranın çevresine simetrik olarak yerleştirilmiş zaman ve takvim göstergelerini okumak için kullanılan açıklıklarla zanaatkarlara geniş bir ifade alanı bırakmış.

Temmuz

Her birinden yalnızca beş örnekle sunulan bu seri çoktan koleksiyoncuların markajına girdi bile. Serideki modellerin fiyatlarını talep üzerine öğrenmek mümkün. Daha fazla bilgi için Vacheron Constantin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.