Temmuz 2 2022

Dünyanın en iyi yat rotaları

Temmuz

DERİN SULARDAN KARTPOSTAL KOYLARA...

H

iç kuşkusuz tasarımı iyi düşünülmüş zengin donanıma sahip bir yat, tatil keyfini arşa çıkarır. Açık hava eğlence güverteleri, sinemalar, helikopter pistleri, deniz taşıtları, özel şefler… Yatın özelliğine göre liste artırılabilir. Ancak tüm bunların yanı sıra birinci sınıf bir varış rotası gerekir. İşte Christies’in seçtiği dünyanın en iyi yat rotalarından birkaçı.

Temmuz

Fransız Rivierası
Avrupa’nın belki de en göz alıcı sahil yeri olan Fransız Rivierası ya da Côte d’Azur, hem denizi hem de güneşi sevenleri kendine çekiyor. Kıyıya yaklaştığınız andan itibaren kendinizi resimli kartpostalların içinde hissedeceğiniz, Saint-Tropez ve Cannes’ın ışıltısı ve Port-Cros’un bozulmamış güzelliğinin tadını çıkaracağınız bir yerdesiniz. Beyaz kumlu plajlar ve huzurlu bir kaçış için Porqurolles Adası görmeniz gerekenler arasında.

Temmuz

Costa Smeralda, Sardunya, İtalya
Sardunya’nın zümrüt sahili Emerald Coast bozulmamış sahil şeridi ve lüks marinalarıyla yatlar için çekici bir liman. Cala Gonone’nin deniz mağaraları ve Capo Testa’nın yüzyıllarca süren deniz rüzgârlarıyla şekillenen kaya oluşumları görmek isteyeceğiniz yerler arasında yer alıyor. Şirin Carloforte ve Castelsardo kasabaları sizi yerel renklerle tanıştırırken, seçkin Yacht Club Costa Smeralda yemek, kulüp ve spa hizmetleri sunuyor. Deniz tutkunları, Maddalena takımadalarının küçük adalarını veya Gallura sahilindeki güzel beyaz kumlu plajları ve kayalık uçurumları keşfedebilir. Sakin gün batımı manzarası, Porto Cervo ve Porto Rotondo’nun seçkin restoranları, kulüpleri ve diskolarında kaliteli yemek ve keyifli gece hayatına dönüşüyor.



Temmuz

Martha’s Vineyard
Martha’s Vineyard tablodan çıkmış gibi görünen, Cape Cod’un sadece yedi mil güneyinde 100 mil karelik bir ada olarak karşımıza çıkıyor. Kıyı şeridi Atlantik boyunca vahşi, rüzgârlı plajlardan ve yükselen sahil kayalıklarından bataklık göletlerine ve Vineyard Sound tarafından korunan kumlu koylara kadar uzanıyor. “Üzüm Bağı”, Melville’in klasik romanı Moby Dick’te tasvir edildiği gibi, 18. yüzyılın başlarından 19. yüzyılın ortalarına kadar balina avcılığı endüstrisinin merkeziydi. 1970’lerde, bir başka büyük balık olan Jaws ile ünlendi. Steven Spielberg’in 1975’teki ikonik gerilim filmi, kurgusal Amity rolüyle neredeyse tamamen adada çekildi. Bugün kasaba, yelken ve ada yaşamının merkezi olarak gündemde. İlkbahardan sonbahara kadar yelkenli tekneler ve süper yatlar, güvenli limanında bir rıhtım bulmak için adeta yarışıyor. New England’ın önde gelen yarışlarından biri olan ve temmuz ayının ikinci haftasında üç gün boyunca heyecan verici yat yarışları ve karada kara etkinlikleri içeren The Vineyard Cup’a 100’den fazla gemi katılıyor.

Temmuz

Yunan Adaları
Issız adalarının doğal güzelliğinden plajlara ve Mikonos gibi adaları küresel destinasyonlar haline getiren kozmopolit gece hayatına kadar keşfedilecek çok şey var. Yatçılar arkeolojik bir keşif için durabilir veya Atina’nın tavernalarındaki çinilerde bir gece geçirerek Yunanistan’ın en büyük adası olan Mikonos, Korfu ve Girit’in gece kulübü sahnesine gidebilirler.

Temmuz

Dubai
Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa’ya ev sahipliği yapan Dubai, göz kamaştırıcı gökdelenlerin, kızıl kumlu çöllerin, palmiye şeklindeki adaların ve lüks sahil beldelerinin bir birleşimi olarak biliniyor. Golf, Formula 1, at yarışı, deveye binme ve kapalı kayak gibi çok çeşitli spor seçenekleri sunan Dubai’ye rekreasyon hâkim. Alışveriş ise burada neredeyse bir sanat biçimi olarak görülüyor.

www.christiesrealestate.com