Temmuz 2 2022

Milano Tasarım Haftası’ndan öne çıkanlar

Temmuz

TASARIM TUTKUNLARI MİLANO’DA BULUŞTU!

D

ünyanın en etkili tasarım fuarı olarak bilinen Milano Tasarım Haftası, her yıl haziran ayında binlerce sanat, tasarım ve moda tutkununu Milano’da bir araya getiriyor. 2020 yılındaki etkinlik iptal edildiği ve geçen yılki festival orijinal tarihinden eylüle alındığı için bu yılki Milano Tasarım Haftası, “eski normale” umutlu bir dönüş niteliği taşıyordu. Fuarın kendisi 7-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleşirken, Milano’nun dört bir yanındaki moda ve tasarım evleri heyecan verici ürün lansmanları, muhteşem kurulumlar ve çarpıcı sanat eserleri ile ziyaretçileri âdeta büyüledi. İşte Milano Tasarım Haftası’nın öne çıkanları...

Temmuz

Hermès
Hermès, mekân içinde mekân yaratmanın olanaklarını kullanarak bu yıl da hafiflik arayışını öne çıkaran bir kurulumla ziyaretçilerini yine şaşırttı. La Pelota’da yer alan kurulum renk ve ışık arasında bir denge ararken, ışık ve yerçekimi ile oynayan dört büyük yarı saydam yapıdan oluşuyordu. Ziyaretçiler, dekoratif parçalardan sandalye ve yemek takımlarına kadar her biri “nesnenin tasarımında hafiflik” arayışıyla hassas bir şekilde konumlandırılmış farklı ev eşyalarıyla karşılaştı.

Temmuz

Daniel Arsham & Kohler
Muhtemelen Tasarım Haftası’nın en çok “instagramlanan” kurulumu Palazzo Del Senato’daki Kohler & Daniel Arsham işbirliği ile gerçekleşen “Divided Layers”dı. Büyük ölçekli, sürükleyici bir sanat deneyimi olarak tanımlanan özel kurulum ziyaretçileri bir dizi panelden oluşan yürünebilir bir tünelle ağırladı.



Temmuz

Philippe Starck & Dior
Philippe Starck ve Dior, Christian Dior’un Madalyon Sandalyesi’nin zarif bir yorumu için bir araya geldi; sandalye kadınlığa bir övgü niteliğinde, Miss Dior olarak yeniden adlandırıldı. Etkinlik, moda evi ile Fransız tasarımcı arasındaki ilk işbirliği oldu. Milano’daki Palazzo Citterio’nun altındaki mağaravari bir tiyatroda kurulan alan, sandalyenin zarif minimalizmini yansıtıyordu.

Temmuz

Louis Vuitton
Louis Vuitton, bu yılki Milano Tasarım Haftası’nda Objets Nomades koleksiyonunun onuncu yılını kutladı. Garage Traversi’de gerçekleşen gösteride en etkileyici parçalarından bir seçki sergilendi. Louis Vuitton; Atelier Oï, Campana Brothers, Maarcel Wanders, Frank Chou ve Raw Edges’in yeni ve klasik parçalarıyla birlikte iki yeni tanıtım daha yaptı.