Eylül 2 2023

LOOK Kitap Kulübü: Kişisel Gelişim Kitapları

Eylül

KİŞİSEL BÜYÜME YOLCULUĞUNDA…

K

endimizi, duygu ve düşüncelerimizi, deneyimlerimizi ve içinde yaşadığımız dünyayı daha iyi anlamamızı, çevremizle sağlıklı iletişim kurmamızı kolaylaştıran kişisel gelişim kitaplarından sizin için seçtiklerimiz…

Eylül

Kendime Düşünceler / Marcus Aurelius
Batı felsefesinin tek filozof-imparatoru Marcus Aurelius’un kaleme aldığı Kendime Düşünceler, bugün hâlâ Stoacı felsefenin en önemli metinlerinden biri olarak kabul ediliyor. Aurelius için yaşamdaki her bir ayrıntı bütünün iyiliğine hizmet eder; bu yüzden akıl yürütme kabiliyetini kullanarak doğayı, evreni ve kendisini araştırmaya mecburdur insan. Marcus Aurelius bu ölümsüz metinde kendinden önceki Roma hükümdarlarının ve kendisinin yönetim şekillerini sorguluyor; kocaman bir kente benzettiği evreni, insanı merkezine alarak irdeliyor.

Eylül

Atalarımızın Gölgesinde / Carl Sagan - Ann Druyan
“İnsanlığı varlıklı bir evin kapısına bırakılmış kimsesiz bebeğe benzetsek yeridir. Yeni ebeveyni ona geçmişine dair bir öykü anlatır. Çocuk büyüdükçe bu öyküyü inandırıcı bulmayıp gerçekte kim olduğunu, hangi soydan geldiğini araştırır. Öğrenir ki Dünya 5 milyar yıl önce oluşmuş, yaşam 4 milyar yıl önce ortaya çıkmış ve evrilerek 2 milyon yıl önce insan türü biçimini almıştır. Çocuk en sonunda insan türünün kendisini doğadan ayrı, ondan üstün bir varlık olarak görmesinin yanlış olduğunu anlar. Bu yanlıştan kurtulup en yakın akrabalarımız olan canlı türlerinin yaşam tarzını incelemek, türümüzün başına bela olmuş sorunların çözümüne katkı sağlayacaktır.” Carl Sagan ve Ann Druyan Atalarımızın Gölgesinde ile okuru bir bilim şenliğine davet ediyor.

Eylül

Her Şeye Sahipsiniz Kendiniz Hariç / Osho
Yaşadığımız yüzyılın toplumsal ve bireysel sorunlarına dair yaptığı tespitlerle milyonlarca mutsuz insanı peşinden sürüklemeyi başaran ve modern zaman gurusu olarak adlandırılan Osho Her Şeye Sahipsiniz Kendiniz Hariç’te hayatın kendi başına bir anlamı olmadığını söylüyor ve ekliyor: “Hayat bir anlam oluşturma fırsatıdır. O, yazılacak bir şiir, söylenecek bir şarkı, edilecek bir danstır. O senin kendinle münasebetine hastır.”



Eylül

Yoga ve Meditasyon Psikolojisi / Carl Gustav Jung
İsviçreli psikiyatr, analitik psikolojinin kurucusu ve derinlik psikolojisinin üç büyük kurucusundan biri olan Jung’un 1938-1940 yılları arasında yoga ve meditasyon psikolojisi üzerine verdiği ufuk açıcı dersler ilk kez bu kitapta yer alıyor. Martin Liebscher’nın harika tanıtım yazısının yanı sıra Jungcu kavramların ve psikolojik terminolojinin açıklamalarını da içeren Yoga ve Meditasyon Psikolojisi, Jung’un düşüncesinin evrimine dair paha biçilmez bilgiler sağlıyor, ayrıca sonraki çalışmalarını anlamak için benzersiz bir yerde duruyor.

Eylül

Bilinçaltının Gücü: Zihinsel ve Bedensel İyileşme / Joseph Murphy
Joseph Murphy yazdığı kişisel gelişim kitapları ile dünya çapında tanınan bir yazar. Bilinçaltının Gücü: Zihinsel ve Bedensel İyileşme kitabında Murphy, yerleşmiş düşüncelerin beden üzerine etkisini örneklerle okuyucuya aktarıyor. Her yaştan okuyucuya hitap eden Joseph Murphy, kitabında bilinçaltının gücünü okuyucuya sade ve anlaşılır bir şekilde anlatıyor. Bilinçaltınızın sahip olduğu gücü keşfetmeye hazır hissediyorsanız, Bilinçaltının Gücü: Zihinsel ve Bedensel İyileşme tam size göre bir eser.

Eylül

Şiddetsiz İletişim-Bir Yaşam Dili / Marshall B. Rosenberg
Psikolog Marshall B. Rosenberg, Şiddetsiz İletişim adlı kitabında karşınızdaki insanlara değer verip onları daha iyi anlamak, pozitif iletişim kurmak ve ilişkileri düzeltip yaşam kalitenizi artırmak konusunda oldukça etkili yöntemler sunuyor. Şiddetsiz iletişim kurabilmek için empatinin önemine değinen yazar, kitaptaki örnek olaylarla ve uygulamalarla şiddetsiz iletişimi bir yaşam pratiği haline getirmeye olanak tanıyor. Kendini ifade etme ve başka insanları dinleme biçimini değiştirmek, şefkatli ve şiddetsiz bir iletişim ile sağlıklı ilişkiler kurmak istiyorsanız, bu kitap başucunuzda yer almayı hak ediyor.