Eylül 2 2023

Dünyanın en güzel spa merkezleri

Eylül

KENDİ KABUĞUNA ÇEKİLMEK İSTEYENLER İÇİN BİR FIRSAT…

G

ünümüzde spa tasarımları hem güncel teknolojiyle hem de yeni tedavi yöntemleriyle uyumlu olarak planlanıyor. Gelişen akımların en iyi yönlerinin alınarak uygulandığı bu spa merkezleri, doğal malzemelerin doğru yerde kullanımlarının insan sağlığına ve ruhuna olan etkisini de hesaplıyor. Kısacası dünyanın en iyi spa merkezlerinin arkasında çok ince detaylı hesaplamalar var.

Eylül

İşte bunlardan biri olan Londra’daki ünlü Claridge otelinin spa’sı, yüzme havuzunun tonozlu tavanından tedavi odalarının kaplamalarına kadar meşeyle donatılmış. Spa, bej Fransız kireçtaşı ve bronzla kaplı 650 metrekarelik bir alana yayılıyor. Loş bir aydınlatma sanatçı Victoire Bourgois’nin Yağmur Zinciri adlı asılı Japon cam sanat eserinden aşağı damlayan suyun sesiyle tamamlanıyor. Tasarımcı Hong Konglu mimar André Fu, Christie’s’e verdiği röportajda, wellness mimarisinin duyguların özüne dokunması gerektiğini vurguluyor ve ekliyor: “Tasarım, samimi bir konfor kozasında hissettiren dingin bir dünyanın etrafında dönüyor.”

Eylül

Fu haksız sayılmaz. Spa dünyasına adım attığı anda insanın en çok istediği şey sarıp sarmalanmak ve kendini her anlamda rahatlamış hissetmek değil mi? İşte aynı hissi bulabileceğiniz başka bir spa: Aman New York. 100 yıllık Beaux Arts Crown Binası’nın üç katına yayılan spa meşe, ceviz ve tarçın ağacı kaplamalarla tam da bunu hissettirmek için tasarlanmış. Zemin ve mobilyalarda dokuma rattan desenlerinin yanı sıra ıslak zeminlerde Belçika mavisi mermer kullanılmış. 65 metrelik havuzu hiç kuşkusuz spa’nın alameti farikası. Ayrıca tesis bir hamam, her birinde çift kişilik bir arınma odası, oturma alanı, sıcak banyo ve soğuk dalış havuzuna sahip özel bölümlere ayrılmış iki özel spa evine de sahip. Ayrıca hidroterapi, masaj ve akupunktur da uygulanıyor.

Eylül

Spa’dan bahsedip İsveç’i es geçmek mümkün değil. Şehrin nefes kesen manzaralarıyla yeni açılan Six Senses Crans-Montana’da ücretsiz bir biomarker taramasıyla programların kişiselleştirilmesi ve tedavilerin daha bireysel olması sağlanıyor. Çağdaş alp terapilerine odaklanan dokuz bakım odası, bir yoga stüdyosu, bir dizi yüzme ve dalma havuzu, saunalar ve bir biohack dinlenme salonundan oluşan 21.500 metrekarelik spa, tesisin tam kalbinde yer alıyor. Islak tedavi alanı, sanki doğrudan dağın yüzüne kazılmış gibi kavisli duvarlarla çevrili bir alanın içinde yer alıyor; geniş kapalı havuz ise huş ağaçlarıyla kaplı bir avluya bakıyor. Sonuç, rahatlamayı teşvik eden, “saran ve koza gibi saran bir deneyimle duyuları canlandıran” bir süreç.

Eylül

Bazı spa’lar ise en temele, doğaya ve doğamıza dönmeyi amaçlıyor. İşte bunlardan biri de İngiltere’nin Newquay kenti kuzeyinde yer alan Scarlet. Doğayla iç içe olmaya önem veren, basitliğini de gücünü de doğadan almayı tercih eden bir düzene sahip Scarlet. İngiltere’deki engebeli Cornish sahilinin ve ötesindeki okyanusun muhteşem manzarasına uzanan bir yüzme havuzuyla doğal dünyayı içeriye taşıyor. Spa’nın altından gelen dalga sesleri eşliğinde, kapalı havuzu, açık doğal sazlık havuzu, uçurumun tepesindeki dış banyo küvetleri, iç mekânda toprak tabanlı buhar odası ve doğada taşınabilir masajlar bu muazzam bağlamda sunuluyor. Bu tatil köyü aynı zamanda “çevresel etkiyi en aza indirmek” amacıyla üç yılda bir “çevresel karbon ayak izini” dengeliyor ve bu, birçok otel için hala ulaşılamayan bir hedef.

Bugün spa’lar yalnızca rahatlamak ve arınmak için değil aynı zamanda şifalanmak ve bazen inzivaya çekilmek için tercih edilen yerler haline geldi. Durum böyle olunca dünyanın her yanında sağlık programlarının eklendiği, içsel dengenin sağlanması için tüm eklemelerin yapıldığı spa’lar her geçen gün artıyor. Ve elbette estetik… İşte bahsettiklerimiz dışında sizi mutlu edecek, hem koza gibi saran hem de lüksten ödün verdirmeyen spa’lar.

Eylül

Chenot Palace Weggis: İsviçre’nin güzel doğasında yer alan bu inziva yeri, geleneksel Çin ve Batı tıbbını birleştirerek detoks programları oluşturuyor. Yüksek basınçlı duş gibi tedaviler, zarif tasarım ile birleştirilmiş bir ortamda sunuluyor. Tesis, World Spa Resorts Awards’ta iki yıl üst üste (2021 ve 2022) dünyanın en iyi detoks programı ödülünü kazanmış. Rig Dağı’nın eteklerinde yer alan ve Lucerne Gölü’ne özel erişim sunan tesis, dünyanın en lüks sağlıklı yaşam merkezleri arasında yer alıyor. Tıbbi gözetim altında gerçekleştirilen tedaviler hücre rezonans terapileri, elektrostimülasyonlu kupa masajları, hidro-aromaterapi banyoları ve saf mikroalglerle zenginleştirilmiş çamur uygulamalarının ardından yüksek basınçlı duşlardan oluşuyor.



Eylül

Lanserhof, Avusturya ve List, Almanya: Naturopati ve son teknoloji tıbbının bir araya geldiği bu tesisler, beden ve zihin sağlığını önemseyenler için ideal. Almanya’nın Sylt adasında yer alan Lanserhof Sylt ise beyaz kum tepeleri ve doğal güzelliklerle çevrili eşsiz bir deneyim sunar. Lanserhof, 30 yılı aşkın bir süredir bedenen ve zihnen tam bir esenliğe ulaşma hedefiyle tıp alanında çalışmalarıyla da biliniyor.

Eylül

Milaidhoo, Maldivler: Maldivler’deki bu cennet adası, doğal güzelliklerle çevrili sağlıklı yaşam kaçamağı sunar. Sağlıklı yaşam olanakları için konuklar, okyanus sesi eşliğinde su üzerinde gerçekleştirilen çeşitli bütünsel bakımlar sunan Serenity Spa’yı ziyaret edebilirler. Çarpıcı su pavyonu ayrıca zihni, bedeni ve ruhu yeniden hizalamak için günlük yoga veya meditasyon seanslarına ev sahipliği yapıyor.

Eylül

One & Only Portonovi, Karadağ: Karadağ’ın Kotor Körfezi’nde yer alan bu tesis, lüks ve sağlığı bir araya getiriyor. Chenot Espace Spa’da konuklar, hidroterapi, kriyoterapi gibi sağlık uygulamalarının tadını çıkarabilir, dönüştürücü detoksifikasyon ve vücudu onarıcı bir yolculuk vaat eden tesis bünyesindeki bir spa olan Chenot Espace’de konaklama rezervasyonu yaptırabilirler. Yaklaşık 500.000 metrekarelik bu vaha, hidroterapi ve kriyoterapi tesisleri, sauna, buhar odası, görkemli bir kapalı havuz ve huzurlu bir dinlenme alanı ile donatılmış.

Eylül

Al Bustan Palace, a Ritz-Carlton Hotel, Maskat, Umman: Umman kültüründen ilham alan bu lüks tesis, aslında Ritz-Carlton Oteli olan lüks Al Bustan Palace bünyesinde yer alsa da, başlı başına bir destinasyon olarak görülüyor. Umman’ın tarihi kalelerinden ilham alan bir binada üç kata yayılan ve 33.000 metre kareyi kapsayan Al Bustan Palace Spa, türünün tek örneği bir deneyim sunuyor. Tüm bakımlar eski geleneksel Umman uygulamalarına dayanıyor ve siyah sabun, öd, buhur ve Damask gülü gibi yerel kaynaklı malzemelerin kullanıldığı ürünlerin muhteşem kokularıyla zenginleşiyor. Spada altı yüzme havuzu, dört özel lagün havuzu, 164 metrelik bir sonsuzluk havuzu, kızılötesi saunalar, buz duşları, buhar odaları ve altı hamam odası bulunuyor.

Eylül

Caresse, A Luxury Collection Resort & Spa, Bodrum: Bodrum ve Bitez koyu arasında bulunan Asarlık Mevkii’nin en sakin ve gizli noktasında konumlanan uluslararası otel zinciri Marriott International’ın, The Luxury Collection bünyesinde yer alan Bodrum’daki ilk resort oteli Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa konuklarına unutulmaz bir deneyim vadediyor. Denize ve eğlenceye biraz ara verip kendini şımartmak ve günün yorgunluğunu geride bırakmak isteyenler için 1700 metrekarelik alana sahip Spa, benzersiz bir şekilde tasarlanmış ve yüksek eğitimli terapistler tarafından gerçekleştirilen kapsamlı bir tedavi yelpazesi ile konuklara canlılık katıyor. Geniş bir alanda kapsamlı hizmet veren Spa ve wellness alanında farklı özelliklere sahip masaj odaları, kapalı havuz, açık hava jakuzisi, fitness, hamam, sauna, cilt bakımı gibi olanaklar bulunuyor.