Eylül 2 2023

Makarnasız makarnalar

Eylül

SOFRALARIMIZ BU SEFER GLÜTENSİZ ŞENLENİYOR!

G

ünlük damak lezzetlerimizin yanı sıra isimleri sıkça telaffuz edilmeye başlayan yeni toleranslar ve fenomen olan tarifler glütensiz ürünlerin şöhretini artırmaya devam ediyor. Elbette glüten denince akla ilk gelen makarna da sofraların olmazsa olmazlarından. Bugün makarnanın glütensizine ulaşmak son derece kolay, üstelik belli ki tüketim arttıkça formüller de güncelleniyor ve neredeyse damak tadınızı şaşırtacak derecede leziz alternatifler çıkıyor piyasaya. Mercimek veya sebzelerden yapılan glütensiz makarna, bu sevilen yiyeceğin tadını çıkarma şeklimizde kesinlikle bir devrim yarattı. Bu alternatifler sadece diyet kısıtlamaları olanlara hitap etmekle kalmıyor, aynı zamanda geleneksel makarna yemeklerine besin açısından zengin, lezzetli ve renkli bir dokunuş sunuyor. İster glütene duyarlı olun, ister sağlık konusunda bilinçli olun ya da sadece yeni mutfak ufukları keşfetmek isteyin, mercimek ve sebze bazlı makarna seçenekleri kilerinize eklemeye değer.

Eylül

Mercimek makarnası: Besin dolu bir alternatif
Mercimek makarnası, besinsel faydaları ile öne çıkan harika bir glütensiz seçenek. Öğütülmüş mercimekten yapılan bu makarna protein ve lif açısından oldukça zengin, bu da onu çok yönlü bir diyet arayanlar için sağlıklı bir seçim haline getiriyor. Mercimek ayrıca folat, demir ve potasyum gibi temel vitamin ve minerallerle dolu bir bakliyat olduğu için yararı da oldukça fazla. Mercimek makarnasının en önemli avantajlarından biri pişirildiğinde doyurucu, al-dente dokusunu koruyabilmesi. Bu, geleneksel makarnanın tanıdık tadını lezzetten ödün vermeden çıkarabileceğiniz anlamına gelir.

Eylül

Sebze bazlı makarna: Renkli bir dokunuş
Makarnanın tadını çıkarırken diyetlerine daha fazla sebze eklemek isteyenler için sebze bazlı makarna mükemmel bir seçim. Bu makarnalar genellikle tatlı patates, kabak ve havuç gibi sebzelerin spiral haline getirilmesi veya makarna şekline dönüştürülmesiyle elde edilir.

Sebze bazlı makarnanın canlı renkleri yemeğinizi sadece görsel olarak çekici kılmakla kalmaz, aynı zamanda yemeklerinize lezzet patlaması da katar. Örneğin tatlı patates makarnası tabağınıza hafif bir tatlılık ve hoş bir turuncu renk katar. Kabaklı makarna hafif, taze bir lezzet ve hoş bir yeşil renk sunar. Bu seçenekler sadece glütensiz değil, aynı zamanda düşük kalorilidir.



Eylül

Evde denemelik lezzetler
Glütensiz makarnalar çoğu zaman dokuları itibarıyla bildiğimiz makarnadan biraz daha kuru olabiliyor. Bu durumda onu canlandırmak için birkaç ufak numara yapmanız yeter de artar bile. İşte birkaç öneri:

Pesto ve güneşte kurutulmuş domatesli mercimek makarnası: Pişmiş mercimek makarnasını ev yapımı fesleğenli pesto ve güneşte kurutulmuş domatesle karıştırarak Akdeniz lezzetlerini bir araya getirin ve bu lezzet patlamasının tadını çıkarın!

Kabak erişteli renkli sebze makarnası: Kabağı spiral olacak şekilde doğrayın. Sağlıklı ve doyurucu bir yemek için renkli dolmalık biberler, çeri domatesler ve kırmızı soğanla birlikte kavurarak sebze makarnanıza ekleyin.

Adaçayı soslu Gnocchi: Tam bir gurme etkisi bırakmak için bir tutam adaçayı eklediğiniz tereyağını çok az kızdırın ve gnocchi’nize ekleyin.