Haziran 2023

En yeni Apple’lar aramızda!

Haziran

EN HEYECANLI, EN YENİ, EN GÜNCEL

A

pple 5 Haziran’da şimdiye kadarki en büyük ve en heyecan verici Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nın (WWDC) açılışını yaptı. 5-9 Haziran arasında online olarak düzenlenen ve tüm geliştiricilerin ücretsiz olarak katılabildiği WWDC23’de geliştiriciler ve öğrenciler Apple Park’ta özel bir etkinlikte buluştu. Dünya çapında milyonlarca kişinin canlı yayından takip ettiği etkinlikte iOS, iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS üzerinden gelecek en yeni teknolojiler, araçlar ve çerçeveler hakkında bilgiler sunuldu. İşte Apple’in en yenileri…

Haziran

iOS 17
Apple WWDC23’de büyük bir yazılım güncellemesi içeren iOS 17’yi duyurdu. iOS 17 ile telefon, FaceTime ve mesaj uygulamaları daha gelişmiş bir iletişim deneyimi sunuyor, AirDrop ile paylaşım yapmak daha kolay hale geliyor ve daha akıllı veri girişi ile yazma hızı ve doğruluğu artıyor. iOS 17 ayrıca yeni deneyimler de içeriyor: Günlük uygulaması kullanıcıların unutmak istemedikleri anları kaydetmelerini kolaylaştırıyor ve “Beklemede” özelliği iPhone yatay konumda şarj edilirken bir bakışta göz atılabilecek bilgileri görüntülemenin yeni bir yolunu sunuyor. Bu arada Apple’ın etkinlikte kullanıcıların Kilit Ekranı’nı kişiselleştirmeleri ve araç takımlarıyla etkileşim kurmaları için yepyeni yollar sunan iPadOS 17’nin ön tanıtımını yaptığını da belirtelim.

Haziran

M2 Ultra
M2 ailesine yeni katılan M2 Ultra çip de 5 Haziran’daki duyurularda yerini aldı. Yeni bir system on a chip (SoC) mimarisine sahip olan M2 Ultra, Mac’te büyük performans artışları sağlıyor. Apple’ın bugüne kadar geliştirdiği en büyük ve en yetenekli çip olan M2 Ultra, yeni Mac Studio ve Mac Pro’yu şimdiye kadarki en güçlü Mac masaüstü bilgisayarlar haline getiriyor.

Haziran

Mac Studio ve Mac Pro
Şimdiye kadarki en güçlü iki Mac modeli olan yeni Mac Studio ve Mac Pro, WWDC23’de tanıtılan ürünler arasında… M2 Max ve yeni M2 Ultra çipe sahip Mac Studio, Intel tabanlı en güçlü 27 inç iMac’ten 6 kata kadar, M1 Ultra çipe sahip önceki nesil Mac Studio’dan ise 3 kata kadar daha hızlı. Şimdi M2 Ultra çiple sunulan Mac Pro ise önceki nesil Intel tabanlı modelden 3 kata kadar daha hızlı.

Haziran

15 inç MacBook Air
Geniş 15.3 inç Liquid Retina ekranı, M2 çipin performansı, 18 saate kadar pil ömrü, fansız ve sessiz tasarımıyla dünyanın en ince 15 inç dizüstü bilgisayarı olan yeni MacBook Air, güç ve taşınabilirliği bir araya getiriyor. Yeni altı hoparlörlü ses sistemiyle etkileyici bir uzamsal ses özelliği sunan 15 inç MacBook Air, 1080p FaceTime HD kamera ve MagSafe şarjın yanı sıra macOS Ventura’nın gücü ve kolaylığıyla da öne çıkıyor.



Haziran

watchOS 10
Apple, watchOS 10’un ön tanıtımını da yaptı. Yepyeni bir yaklaşımla geliştirilen watchOS 10, Apple Watch kullanıcılarının yeniden tasarlanan uygulamalar sayesinde bilgiye hızla erişmesini ve yeni akıllı gruplama özelliğiyle ilgili araç takımlarını ihtiyaç duyduklarında görebilmesini sağlıyor. Ayrıca bu özelliklere yeni ve eğlenceli saat kadranları eşlik ediyor.

Haziran

tvOS 17
Apple etkinlikte bu sonbaharda Apple TV 4K’yı evdeki herkes için daha keyifli, interaktif ve eğlenceli hale getirecek yazılım güncellemeleri sunacağını duyurdu. tvOS 17 ile Apple TV 4K’ya gelen FaceTime sayesinde kullanıcılar bu popüler uygulamayı ilk kez TV’lerinde kullanarak aileleri ve arkadaşlarıyla daha etkileşimli görüşmeler yapabilecek.

Haziran

Vision Pro
Etkinliğin en ses getiren ürünü elbette Vision Pro’ydu. Vision Pro sanal gerçeklik ile artırılmış gerçekliği aynı cihazda buluşturuyor ve kullanıcılara yepyeni bir karma gerçeklik deneyimi sunuyor. Dijital içerikleri fiziksel dünyayla sorunsuz bir şekilde harmanlayan ve aynı zamanda kullanıcıların diğerleriyle bağlantıda kalmasını sağlayan devrim niteliğindeki uzamsal bilgisayar Apple Vision Pro uygulamalar için geleneksel bir ekranın sınırlarının ötesine geçen sonsuz bir tuval yaratıyor. Vision Pro, dünyanın ilk uzamsal işletim sistemi olan visionOS’a sahip.