Haziran 2023

Côte d’Azur turuna hazır mısınız?

Haziran

HERKESİ MUTLU EDECEK BİR TATİL.

C

ôte d’Azur olarak da bilinen Fransız Rivierası, Fransa’nın güneydoğusunda, güneş, cazibe ve doğal güzellik arayan turistler için uzun zamandır bir mıknatıs olan bir sahil şerididir. Sizi Nice, Cannes, Eze, Grasse, Monako, Antibes ve Menton dahil olmak üzere Fransız Rivierası’nın en büyüleyici yerlerinden bazılarına sanal bir yolculuğa çıkarıyoruz. İster kumsallarda dinlenmeyi, ister tarihi yerleri keşfetmeyi, ister parfümeri dünyasına dalmayı hayal edin, Fransız Rivierası’nda herkes için bir şeyler var.

Haziran

Nice
Fransız Rivierası’nın başkenti Nice, çarpıcı plajlar, canlı pazarlar ve zengin bir tarihi mirasın mükemmel bir karışımını sunuyor. Ziyaretinize Akdeniz boyunca uzanan ünlü Promenade des Anglais’te keyifli bir yürüyüşle başlayın. Dar sokakları, renkli cepheleri ve hareketli pazarlarıyla büyüleyici Eski Kent’i (Vieux Nice) keşfedin. Bir doz kültür sanat almak isterseniz Musée Matisse ve Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain’i ziyaret etme şansını kaçırmayın deriz.

Haziran

Cannes
Cannes, her yıl düzenlenen film festivaliyle ünlü ancak bu göz alıcı şehirde çok daha fazlası var. Özel tasarım butikleri ve şık kafelerle kaplı ünlü Croisette Bulvarı’nda lüks bir günün tadını çıkarmalısınız! Kıyının hemen açığındaki Lérins Adaları’na bir tekne turuna çıkmayı ve çarpıcı Lérins Manastırı’nı keşfetmeyi ihmal etmeyin. Tarihi bir dokunuş için, şehrin ve körfezin panoramik manzarasını sunan büyüleyici ortaçağ mahallesi Le Suquet’i mutlaka keşfedin.

Haziran

Eze
Bir tepenin üzerinde yer alan ortaçağ köyü Eze, Akdeniz’in en nefes kesici manzaralarından birine ev sahipliği yapar. Sanat galerileri, butikler ve pitoresk bahçelerle kaplı arnavut kaldırımlı dar sokaklarında mutlaka dolaşmalısınız. Sukulentlerden oluşan muhteşem bir koleksiyon ve çarpıcı manzaralar bulacağınız Jardin Exotique d’Eze’yi ziyaret ettikten sonra Fragonard parfüm fabrikasını ve parfüm yapma sanatı hakkında bilgi edinme fırsatını kaçırmayın.

Haziran

Grasse
Dünyanın parfüm başkenti olarak bilinen Grasse, koku meraklıları için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. Fragonard, Galimard veya Molinard gibi ikonik parfüm evlerini gezebilir ve enfes kokular yaratmanın karmaşık süreci hakkında bilgi edinebilirsiniz. Büyüleyici eski kenti keşfetmek, parfüm tarihi ve sanatının derinliklerine inmek için Uluslararası Parfüm Müzesi’ni ziyaret etmek de bonusu.



Haziran

Monako
Fransız Rivierası’na yapılacak bir ziyaret, göz alıcı Monako Prensliği’ne yapılacak bir gezi olmadan tamamlanmış sayılmaz. Ünlü Casino de Monte-Carlo’yu keşfetmeli ve Belle Époque mimarisinin zenginliğini mutlaka görmelisiniz. Prens Sarayı’nı ziyaret edin ve muhafız değişimi törenine tanık olmak için bekleyin! Ayrıca Formula 1 yarış pisti boyunca yürüyüşe çıkabilir ve Jardin Exotique de Monaco’nun egzotik bahçelerini keşfedebilirsiniz. Bir doz şatafat ve ihtişam için ünlü Oşinografi Müzesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın.

Haziran

Antibes
Büyüleyici eski kenti ve çarpıcı sahil şeridiyle Antibes, tarih ve doğal güzelliğin mükemmel bir karışımını sunar. Etkileyici Fort Carré’yi keşfetmeli ve eski şehrin dar sokaklarında mutlaka dolaşmalısınız. Picasso’nun eserlerinden oluşan olağanüstü bir koleksiyona ev sahipliği yapan eski Château Grimaldi’de bulunan Picasso Müzesi’ni ziyaret etme şansını da kaçırmayın. Nefis kumları olan plajlarda dinlenin ve Provencal pazarının canlı atmosferinin tadını çıkarın!

Haziran

Menton
“Fransa’nın İncisi” olarak bilinen Menton, renkli binaları ve göz alıcı manzaralarıyla ziyaretçilerini büyüler. Promenade du Soleil boyunca yürüyüp Serre de la Madone ve Jardin Botanique Val Rahmeh gibi güzel bahçeleri keşfedebilirsiniz. Eğer kış aylarına denk gelirseniz Menton’da ayrıca her şubat ayında düzenlenen ve turunçgillerin canlı bir kutlaması olan Limon Festivali’nin kutlandığı bilgisini de verelim.