Haziran 2023

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Temmuz’da başlıyor!

Haziran

BU YAZ YEŞİL SAHALARIN YILDIZI KADINLAR!

F

utbolun dünyanın en popüler sporlarından biri olarak yıllar boyunca büyük bir ilgi gördüğü hepimizin malumu. Bununla birlikte futbolun uzun bir süre erkeklerin egemen olduğu bir alan olarak algılandığı da yadsınamaz bir gerçek. Neyse ki, son yıllarda kadın futbolu önemli bir ilerleme kaydetti ve kadın futbol oyuncularının başarıları artık göz ardı edilemez hale geldi.
FIFA Kadınlar Dünya Kupası ise kadın milli futbol takımlarının katıldığı uluslararası bir turnuva olarak kadın futbolunun dünya çapında tanınmasını ve desteklenmesini sağladı.

Haziran

İlk kez 1991 yılında düzenlenen turnuva, kadınların spor alanında eşit haklara sahip olduğunu vurgulayan ve kadın futbolcuların başarılarına odaklanıp ilham veren bir etkinlik olarak da önem taşıyor. Turnuva 4 yılda bir gerçekleştiriliyor. Bu yıl 20 Temmuz’da başlayacak olan 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası yaz döneminde futbolseverlerle buluşacak. Avustralya ile Yeni Zelanda’nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı turnuva birden fazla ev sahibi ülkenin olduğu ilk FIFA Kadınlar Dünya Kupası olma özelliği taşıyacak. Turnuva 32 takımın katılımıyla 20 Temmuz-20 Ağustos tarihlerinde Avustralya ve Yeni Zelanda’nın dokuz şehrinde düzenlenecek.



Haziran

Rekor katılım bekleniyor
2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın açılış maçı Yeni Zelanda ile Norveç arasında 50 bin kişi kapasiteli Eden Park Stadı’nda oynanacak. 64 müsabakaya ev sahipliği yapacak turnuvanın ilk gününe kadar toplam 1,5 milyon bilet satışı bekleniyor. 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası tarihteki en geniş katılımlı kadın spor etkinliği olmaya hazırlanıyor. Biz de heyecanla başlangıç düdüğünün çalmasını bekliyoruz!