Haziran 2023

Bu yaz kadehlerimiz nelerle dolacak

Haziran

KOKTEYLLER YENİDEN PLAJLARDA.

K

lasiklerden asla vazgeçmeyen yüksek alkolseverleri bir yana koyarsak son iki yıldır yükselişe geçen ikiliden bu yılda sıkça söz edeceğimizi belirtebiliriz: tekila ve cin. Uzmanlar özellikle 2023 yılına bu üçlünün kokteyller eşliğinde yaza adını yazdıracağını söylüyor. Bunda Instagram ve TikTok gibi sosyal paylaşım ağlarında milyonlarca takipçileri olan influencerların etkisiyse oldukça büyük. Zira kulağa farklı gelen bir kokteyl tarifinin kulaktan kulağa dünyaya yayılma hızı sadece birkaç gün. Dolasıyla bu yılın gözdesi yine kokteyller diyebiliriz. Peki ama hangileri? Klasikler ve yenilerle kokteyllere yakından bakalım.

Haziran

Tekila, Meksika’nın alkollü içkiler dünyasına verdiği en sevilen armağanlarından biridir ve klasik margarita bunun tadını çıkarmanın en iyi yoludur. Ortaya çıkışından bu yana sayısız varyasyonu olsa da klasik margarita tekila, kokteyllerinin en kolay ve kesinlikle en saf olanı. Margarita tekila, portakal likörü, misket limonu suyu ve simple şurubun lezzetinden oluşan baharatlı bir karışımın ardından tüm bu tatları bağlayacak tuz dokunuşuyla tamamlanır.

Haziran

Zarif ve hafif bir yaz kokteyli olan Aperol Spritz, kuru bitişli acı-tatlı bir lezzet profiline sahiptir. Aperol, bu kabarcıklı ve ferahlatıcı kokteylde prosecco ve soda ile harmanlanan bir tür acı likördür. Aperol Spritz düşük alkol içeriğine sahip olduklarından serinliğinden yararlanmak için gün batımında en çok tercih edilen kokteyllerden biri. Zira gece devam ediyor!

Haziran

Margarita’dan sonra ikinci popüler kokteyl olan Paloma, bir diğer ferahlatıcı ve basit tekila kokteylidir. Tekila, greyfurt sodası ve misket limonu suyundan oluşur. Greyfurt sodası, tekila gibi alkol oranı yüksek bir içkiyle uyumlu acı ve kabarcıklı bir tat katar.



Haziran

Çilekli Daiquiri olmadan hiçbir havuz veya sahil kenarı keyfi tamamlanmış sayılmaz.
Her nedense klasik Daiquiri hiçbir yerde bu çilekli yaz kokteyli kadar popüler olamadı. Belki de dondurulmuş çileklerle ekşi misket limonunu tamamlayan romun pürüzsüz içişindendir.

Haziran

Klasik tekila kokteylinin modern yorumu Ananas Jalapeno Margarita, âdeta tatlı ve baharatlı bir lezzet patlaması gibi. Bu tarif biraz daha fazla çaba gerektiriyor, ancak bir sonraki Meksika temalı partinizde yıldız olacağı garanti! Taze ananas ve taze jalapeno dilimlerini tekila ile karıştırmak biberli, tatlı ve dumanlı bir lezzet profili ortaya çıkarır. Simple şurup yerine kullanacağınız ananas suyu, misket limonu suyu ve portakal likörü ile eşleştirmek için de tatlılık sağlar. Adını barmen John Collin’in Old Tom Gin kullanarak hazırladığı özel kokteyl tarifinden alan Tom Collins, 1860’lardan beri favori bir kokteyl. Tom Collins aslında cin, limon suyu ve soda içeren üç bileşenli basit bir kokteyldir. Hafif, kabarcıklı bir bitişe sahip botanik ve lezzetli bir içecektir. Tom Collins, düşük kalorili bir kokteyl isteyenler için harika bir seçenek.

Haziran

Her cin severin vazgeçilmezi olan Negroni, eşit miktarda cin, Campari ve vermuttan oluşan ikonik ve şık bir kokteyldir. Kuru bir bitişe sahip, iyi dengelenmiş acı ve leziz bu karışım süslü bir yaz kokteyli saati için mükemmel bir kokteyldir.

Americano 150 yıl önce İtalya’nın Milano kentinde ortaya çıkar ve adını Amerikalı turistler arasındaki popülerliğinden alır. Americano, cin ve Campari’yi tatlı vermut ve soda ile harmanlayan klasik Negroni’nin daha tatlı bir çeşididir. Eğer Negroni sizin için çok acı, kuru ve sert ise, Americano’nun biraz daha yumuşak olduğunu söyleyebiliriz.