Haziran 2023

LOOK Kitap Kulübü: Mizahseverler Buraya!

Haziran

“KAHKAHASIZ GEÇEN BİR GÜN BOŞA HARCANMIŞTIR.”

G

ünlük hayatın karmaşasında, stresli iş ortamlarında ve zorlu yaşam koşullarında kaçış yolu arayanlar için mizah güçlü bir araçtır! Mizah kitapları ise hayatlarımıza neşe, eğlence ve rahatlama getiren önemli kaynaklardır. İşte sizin için seçtiklerimiz…

Haziran

Milletlerin Mizah Anlayışı ve Fıkraları, Bayram Özkan
Fıkralar, içinde geliştikleri toplumun izlerini taşırlar. O toplumun insanlarının olaylara bakış açısı hakkında ipuçları verirler. Birçok fıkra mizahi yönün yanında düşündürme ve ders çıkarma işlevini de yerine getirir. Bu kitapta hem başka milletlerin fıkralarından örneklerle onların mizah anlayışı ile ilgili fikir edinecek hem de ülkemizden fıkralarla eğlenecek, düşünecek, güleceksiniz.

Haziran

Hunililer, Yiğit Özgür
17 yaşından bu yana karikatür çizen Yiğit Özgür’ün birbirinden eğlenceli yepyeni karikatürlerinin de yer aldığı Hunililer, genişletilmiş baskısıyla okurlarla buluşuyor. Hunililer’in yanı sıra Karikatürler serisi ve Çizgi Öyküler de Özgür’ün gülme garantili kitapları arasında yer alıyor.

Haziran

Ölmeden Önce Gülmeniz Gereken 1000 Karikatür,
M. K. Perker

M.K. Perker’in yıllardır Hürriyet gazetesinde yayımlanan karikatürleri içinden seçilen en komik ve orijinal 1000 karikatür bu kitapta mizahseverlerle buluşuyor. Ölmeden Önce Gülmeniz Gereken 1000 Karikatür Sait Faik’ten Darth Vader’a, taş devrinden modern çağın kadınerkek ilişkilerine, gece yalnız televizyon seyretmekten Starbucks’ta kuyrukta beklemeye, trafikte sıkışmaktan uzaya gitmeye kadar her tür gündelik hayat ve popüler kültür detayının karikatür marifetiyle tutulmuş bir şeceresi!



Haziran

Anneannem İnternette, Canan Tan
Aziz Nesin ve Rıfat Ilgaz Gülmece Öykü ödüllerinin sahibi Canan Tan, romanlarının ve öykülerinin yanında mizah alanındaki serüvenini de sürdürüyor. Yazar Tolga Meriç’in anlatımıyla “Canan Tan, ‘Anneannem İnternette’ adlı kitabında topladığı mizah öyküleriyle bakışımızdaki depresif körelmeyi ve yıkımı, hayatın eski güzel anısıyla aydınlatıp onarıyor.”

Haziran

Nbr Cnm, Gani Müjde
Ünlü mizah yazarı Gani Müjde, Nbr Cnm kitabıyla günümüz Türkiye’sine eğlenceli bir bakış sunuyor. Kitapta internetin ve teknolojinin son yıllardaki hızlı ilerleyişine karşı Türk insanının tutumu keyifli bir dille aktarılıyor. Gani Müjde’nin “Resimli Ülkü Takvimi’nden Google Calendar’a ne ara geçtim ben ya!” diyenlere, on doları olmasına rağmen sürekli doların yükselmesini ve düşmesini takip edenlere, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çiçek fiyatları on katına fırlıyor diye çiçeği 10 Şubat’ta alıp serin bir yerde muhafaza edenlere bir haberi var: Yalnız değilsiniz!

Haziran

Ken Taç Dis, Zafer Algöz
Usta oyuncu Zafer Algöz, Haşırt Dı Bilekbord ve Keş On Dı Teybıl’dan sonra üçüncü kitabı Ken Taç Dis ile mizah serüvenine devam ediyor. Algöz, çocukluğundan gençliğine ve ustalığına kadar geçen zamanda yaşadıklarını aktarırken bolca güldürüyor, düşündürüyor ve hüzünlendiriyor. Hayatında önemli bir yere sahip olan Kars, Trabzon ve Bursa anılarının yanında; tiyatro ve sinema dünyasından tanıdığımız usta isimlerle birlikte kendi özel hayatından sıradışı karakterlere de yer veriyor kitabında. Mizahın, sevincin ve hüznün bir arada olduğu, şaşırtıcı ve soluksuz bir maceraya hazır olun…