Kasım 2 2023

LOOK Kitap Kulübü: Şifa Önerileri Sunan Kitaplar

Kasım 2

SAYFA SAYFA ŞİFA…

G

ünümüz dünyasında sağlık ve şifa birlikteliği her zamankinden daha fazla önem kazanmış durumda. Hızlı yaşam temposu, stres, çevresel faktörler ve modern yaşam tarzının getirdiği zorluklar, birçok insanın sağlık sorunlarıyla karşılaşmasına neden olabiliyor. Şifa önerileri sunan kitaplar ise bedenimizi ve zihnimizi daha iyi anlamamız için farkındalık yaratarak bize yol göstermeyi hedefliyor. İşte sizin için seçtiklerimiz…

Kasım 2

Şifa / Jo Marchant
Büyük yankı uyandıran ve Kraliyet Akademisi Bilim Kitabı Ödülü finalisti olan Şifa’da Jo Marchant, heyecan verici araştırma ve vakaların peşinden dünyayı dolaşarak şu sorulara cevap arıyor: Alternatif tıbba yönelmek hepten bir yanılgı mı, yoksa bir fark yaratabilir mi? Düşüncelerimiz, inançlarımız ve duygularımız fiziksel sağlığımızı etkileyebilir mi? Zihnimizi bedenimizi iyileştirmek üzere eğitebilir miyiz? Bu kitap zihnin iyileştirme potansiyelini, sınırlarını ve bizim bu potansiyelden nasıl faydalanabileceğimizi ortaya koyuyor; insan olmanın anlamına dair yeni ve ufuk açıcı bir bakış açısı sunuyor.

Kasım 2

Kadim Çin Tıbbı ile Şifa / Mantak Chia - Dena Saxer
Kadim Çin tıbbı teknikleriyle başlıca duyguların verdiği mesajların çözümlenebileceğini anlatan Taoist yazarlar Chia ve Saxer her duygunun vücudumuzda belli organlara yerleştiğini belirtiyor. Örneğin kitabın yazarlarına göre üzüntü, akciğer ve kalın bağırsağa; korku, böbrek ve mesaneye; öfke, karaciğer ve safra kesesine yerleşiyor. Eğer uygun bir şifa bulunmazsa zamanla bu organlar hastalanabiliyor. Enerjileri dengeleyerek kendini güçlendirmeyi öğreten bu kitap, kolay uygulanabilir pratik kadim tekniklerin yanı sıra duygusal ve bedensel şifa için beslenme tavsiyeleri de içeriyor.

Kasım 2

Topraklanma: Doğadan Gelen Şifa / Martin Zucker, Clinton Ober, Stephen Sinatra Topraklanma: Doğadan Gelen Şifa, toprak ile yeniden bağ kurmanın önemini hatırlayacak bir kitap. Kitabın yazarlarına göre toprağa yeniden bağlanmak herhangi bir hastalığınızı ya da durumunuzu iyileştirmez. Yaptığı şey, sizi üzerinde yaşayan tüm organizmaları yöneten yeryüzünden gelen doğal elektrik sinyalleriyle yeniden birleştirmektir. Bedeninize doğal içsel elektrik dengesini ve ritmini geri kazandırır; bu da kardiyovasküler, solunum, sindirim ve bağışıklık sistemleri dahil bedensel sistemin normal işleyişini destekler. Toprağa yeniden bağlanarak bedeninizin normal elektriksel haline dönmesine, kendi kendini daha iyi düzenlemesine ve iyileştirmesine olanak tanırsınız…



Kasım 2

Hastalıklar ve Rahatsızlıklar Ansiklopedisi / Jacques Martel
Vücudun her bölgesini etkileyen sekiz yüzden fazla hastalığı inceleyen Jacques Martel kitabında bu hastalıkların düşünce ve duygularla bağlantısını ortaya koyuyor. Bu kitabın amacı hastalık ve rahatsızlıklara doğrudan bir çözüm bulmak değil, yaşadığımız hastalığın düşüncelerimizden ve duygularımızdan kaynaklandığının farkına varmak ve hayatımızda değişiklikler yapabilmek, böylece iyileşmek için ne gibi yollar izlememiz gerektiğini açıklamak… Kitapta verilen olumlamalar, Jacques Martel’in yarattığı bütünleştirme tekniğiyle birlikte okunduğunda okuyucunun tavır, inanç ve düşüncelerini değiştirmeyi ve hastalığının kökenindeki bilinçli ya da bilinçdışından gelen çatışmayı ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Kasım 2

El ve Ayak Masajı: Refleks Bölgelerinden Gelen Doğal Şifa / Dr. Franz Wagner
ABD ve Avusturya’daki akademik tıp kariyeri süresince yaptığı araştırmalarla doğal tedavi alanında uzmanlaşan Dr. Franz Wagner bu kitapta öncelikle refleks bölgeleri masajının tıbbi ve tarihî kökenine ve güvenilirliğine dair doyurucu bilgiler veriliyor. Daha sonra vücudumuzda refleks bölgeleri masajının nasıl işlev gördüğü renkli şema ve tablolar yardımıyla anlatılıyor. Masaja hazırlık bölümünden sonra kendi kendinize ve/veya bir partnerle masajı nasıl uygulayacağınız tarif ediliyor. El ve ayaklarda kalp, omuz ve ense gibi 13 kategoride toplanan refleks bölgeleri tek tek ele alınıp şemalarla açıklanıyor. Kitabın sonundaki “Rahatlama ve Sakinleşme” bölümü, enerji dolaşımını dinginleştirmeyi ve masajın etkisini sindirmeyi içeriyor.

Kasım 2

Nefesin Şifa Veren Gücü / Patricia L. Gerbarg
Kadim öğretilerin uzun yıllardır bildiği ve söylediği şeyi artık bilim de söylüyor: Nefesimiz sinir sistemimizi, kim olduğumuzu ve nasıl bir hayat yaşadığımızı etkiliyor. Nefes çalışmalarının, sinir sistemini nasıl hızlı ve kolay şekilde dönüştürebildiğini anlatan Nefesin Şifa Veren Gücü, okurları nefes farkındalığı yolculuğuna davet ediyor. Nefesin Şifa Veren Gücü’nün temel iddiası şu: Nefes farkındalığı kişinin bedenine, zihnine ve hayatına denge getirmesinin en kolay ve en güçlü yollarından biridir. Bu kitapta yer alan nefes çalışmalarını öğrenmek ve uygulamak için ihtiyacınız olan şeyler, gün içerisinde kendinize zaman ayırmak ve kayıtları dinlemek için bir kulaklık. Kitapta Nefesin Şifa Veren Gücü ses kayıtlarını indirebileceğiniz bir QR kodu bulacaksınız. Kitabın bölümlerinde, ses kayıtlarının nefes çalışmalarında nasıl kullanılacağı açıklanıyor.