Kasım 2023

Kore’nin gururu Genesis’in önlenemeyen yükselişi

Kasım

DOĞANIN SINIRSIZ ZENGİNLİĞİ…

F

utbolcular yalnızca profesyonel hayatlarında değil özel yaşamlarında da oldukça göz önünde yaşıyorlar. Yaptıkları işin kişisel dünyalarının tamamını kapladığı, giyimlerinden saç şekillerine, ilişkilerine ve evliliklerine kadar özel olması gereken her şeyin kapalı kapılar arkasında kalamadığı bir hayat onlarınki. Ancak çoğu zaman milyonlarca dolar kazanan genç sporcuları, yeşil sahada izlediğimiz o 90 dakika üzerinden değerlendirmek en kolayı. Peki ya gerçekler?

Kasım

Çiçeği burnunda belgesel Beckham aslında gerçeklerin göründüğünden çok daha farklı olabileceğini hatırlatıyor bir kez daha. Belgesel Beckham’ın kariyerinin en inişli ve en çıkışlı anlarını anlatırken tüm zamanların en ikonik İngiliz futbolcularından birinin evinin kapılarını da aralıyor. Beckham pişmanlıklarından, yaşadığı haksızlıklara kadar her şeyi tüm içtenliğiyle anlattığı hikâyeye en başından, 1992’te Manchester United formasını ilk giydiği günden başlıyor. Onu izlerken ne istediğini bilen, mütevazı, sabırlı ve prensiplerinden asla vazgeçmemiş hayli mağrur bir Beckham’la tanışacaksınız. Ve hemen ardından aslında Beckham’ın hikâyesinin son durağı Amerika’dan başka bir efsaneye geçeceğiz Lionel Messi’ye.

Kasım

Messi Meets America, Beckham’ın hikâyesiyle sahip olduğu paralellik açısından da keyifle izlenecek bir belgesel. Zira Inter Miami’nin sahiplerinden biri Beckham ve bu durumda iki oyuncunun kariyerinin son demlerini karşılaştıracak nefis bir kurgu da çıkıyor ortaya. Beckham’ın gözleri ışıldayarak pembeye boyadığı stadyumda Messi neler yapacak? Bu iki belgesel gündemimizde olsa da futbol dünyasını ve kahramanlarını anlatan belgeseller epey ilgi çekici. İşte bunlardan bazıları: Sunderland ‘Til I Die: 2017-18 sezonunu takip eden belgesel, İngiltere’nin en üst düzey futbol liglerinden biri olan Premier Lig’den düşen Sunderland’in Championship’te yaşadığı mücadeleyi anlatıyor. Belgesel, kulübün sahibi Stewart Donald’ın kulübü satın almasından sonra yaşananlara odaklanıyor. Kulüp taraftarı tutkusu ve içeride yaşanan sorunlara yakından bakan belgesel izlenilmesi gerekenler listesinde.

Kasım

Bobby Robson: More than a Manager: İngiliz futbol menajeri Sir Bobby Robson’ın hayatını anlatan belgesel, kişisel başarılarının yanı sıra milli takımla birlikte yaptığı çalışmalara da mercek tutuyor. 2018 yapımı belgesel, 2009 yılında hayatını kaybeden Robson’ın hayatına bir övgü niteliğinde. Belgeselde Paul Gascoigne, Alan Shearer, Terry Butcher, Sir Alex Ferguson, Sir John Hall, Jose Mourinho, Pep Guardiola, Gary Lineker ve Ronaldo Luís Nazário de Lima gibi Robson ile çalışmış oyuncu ve menajerlerle yapılan röportajlar yer alıyor



Kasım

Take The Ball Pass The Ball: Pep Guardiola’nın Barcelona FC’deki dönemini anlatan İspanyol yapımı belgesel, Guardiola’nın 2008-2012 yılları arasında elde ettiği başarılara odaklanıyor. Bu dönemde toplamda on dört kupa kazanan takımın hikâyesinin yanı sıra aralarında Lionel Messi, Thierry Henry, Xavi, Andres Iniesta, Carles Puyol ve Gerard Pique’nin de bulunduğu Guardiola ile çalışan oyuncular ve antrenörlerle yapılan röportajlar belgesele renk katıyor.

Kasım

The Four Year Plan: Belgesel, Queens Park Rangers FC’nin 2007’de iflasın eşiğinden dönüşünün öyküsünü anlatıyor. Belgesel, muazzam iniş ve çıkışların yaşandığı dört çalkantılı yıl boyunca paralarını ve itibarlarını ortaya koyan yüksek profilli karakterleri takip ediyor. The Four Year Plan spor, güç, finans ve ego dünyası arasındaki çekişmenin de en iyi anlatıldığı belgesellerin arasında anılıyor.