Mayıs 2 2023

LOOK Kitap Kulübü: Hobiye giden yol

Mayıs 2

ARADIĞINIZ HOBİYE ŞU ANDA ULAŞILIYOR!

Y

oğun gündemlerimizin içinde stresten uzaklaşmak, rahatlamak ve anda kalmak için hobilerimizin olması çok önemli. Hobi edinmenin bir yaşı ya da kuralı olmadığına göre, önümüzde sınırsız seçenek bulunduğunu söyleyebiliriz. İşte aradığınız hobiyi bulmanıza yardımcı olacak bazı kitap önerileri…

Mayıs 2

Doğada Fotoğrafçılık – Mark Gardner, Art Wolfe
Eğer fotoğraf meraklısıysanız, doğadaki çekimlerde elde edilen görüntülerin, gerçekte görmüş olduklarımızla her zaman aynı olmadığını bilirsiniz. Bu yeteneğinizi geliştirerek gezi ve macera fotoğrafçılığında daha güzel sonuçlar elde edebilme fırsatınız var. Art Wolfe ve Mark Gardner pozlandırmayla ilgili önerilerini, yaratıcı kompozisyon tekniklerini ve görüntülenmesi oldukça zor olan yakın çekim konusundaki tavsiyelerini bu kitapta sizlerle paylaşıyor.

Mayıs 2

Yeni Başlayanlar İçin Satranç – Müge Evsen
Satranç sadece eğlenceli bir spor değil, aynı zamanda zihinsel gelişim için etkin bir araç… Pek çok Türkiye şampiyonu yetiştirmiş olan Satranç Geliştirme Merkezi’nin ders programından alınarak hazırlanan bu kitap satrancın temel terim, taktik ve stratejilerini örnekler eşliğinde, kolay bir anlatımla sunuyor. Eğer satranca ilgi duyuyorsanız ancak nereden başlayacağını bilmiyorsanız, bu kitap size yol gösterebilir.

Mayıs 2

Mekânlar ve İnsanlar: Boyama Kitabı – İlayda Bayrak
Stresli olduğunuzda ya da düşüncelerinizi toparlayamadığınızı hissettiğinizde sizi rahatlatacak bir yol arıyorsanız, yetişkinler için hazırlanan boyama kitaplarını deneyebilirsiniz. Hobiye dönüşme potansiyeli yüksek bir etkinlik fırsatı sunan boyama kitapları sizi hem stresten uzak tutar hem de zihinsel olarak rahatlamanızı sağlar. Başlangıç için bir öneri arıyorsanız, İlayda Bayrak’ın derlediği Mekânlar ve İnsanlar: Boyama Kitabı’nı tavsiye edebiliriz.



Mayıs 2

Modanın Tüm Öyküsü – Marnie Fogg
Modayı bir hobi alanı olarak görüyor ve hakkında daha çok şey öğrenmek istiyorsanız, M.Ö. 500’lü yıllardan günümüze modanın aldığı tüm görünümlerle ilgili çok önemli bilgiler içeren bu ansiklopedik referans kaynağı mutlaka elinizin altında bulunmalı. Modanın Tüm Öyküsü modayı seven herkes için kapsamlı ve etkileyici bir kaynak. Üstelik illüstrasyonlarla dolu…

Mayıs 2

Kolay Çizim Teknikleri – Barrington Barber
Hem çizim deneyimi olmayanlar hem de becerilerini tazelemek ve geliştirmek isteyenler için uygun bir seçenek olan Kolay Çizim Teknikleri, basit nesnelerle natürmortlardan gelişmiş peyzaj kompozisyonları ile insan portrelerine uzanan geniş bir yelpazede alıştırmalara yer veriyor. Yazar Barber’ın metoduna göre ressam olmaya heveslenen herkes bu alıştırmaları severek tamamlarken, bir yandan da gerekli teknikleri kolayca öğrenebilir!

Mayıs 2

Amigurumi Oyuncak Koleksiyonu - Lana Choi
Koreli amigurumi oyuncak tasarımcısı Lana Choi bu kitapta birbirinden güzel 16 oyuncak tasarımını paylaşıyor. Kitapta yer alan tüm amigurumi projeleri, adım adım fotoğraflar ve kolay takip edilen yazılı tarif ve şemalarla açıklanıyor. Ayrıca projelerin dışında tüm kitapta amigurumiyi hiç bilmeyenler için tüm temel teknikler de görsel olarak öğretiliyor.