Mayıs 2 2023

Avrupa’nın en iyi rooftop’ları

Mayıs 2

ŞEHRİN AKIŞINA KUŞBAKIŞI BAKABİLMEK İÇİN...

A

vrupa’nın mimari harikası şehirlerini, doğa harikası kıyı şeritlerini görmek başlı başına bir deneyimdir. Ancak bunların hepsini kuşbakışı izleyebilmek ve tüm bunları yaparken harika yemek ve içkilerin tadını çıkarabilmek gerçek bir lüks! Peki ama hangileri? Karar vermek için The Rooftop Guide’ın 2023 seçkisinden sizin için derlediklerimize yakından bakalım.

Mayıs 2

Sequoia Rooftop Bar - Paris
Paris’in tam kalbinde, muhteşem Kimpton St Honoré’nin tepesine yerleşmiş Sequoia Rooftop Bar, ünlü Fransız başkentinin tadını yukarıdan çıkarmak için zarif bir mekân sunuyor. Yeşilliklerle dolu çatı terası sanki yerden yükseltilmiş bir bahçe kaçamağı hissi yaratmak için tasarlanmış. Bu nefes kesici çatı katı Paris’in merkezi ve ünlü anıtları üzerinde 360 derecelik ikonik panoramalarla manzaranın etkisini daha da yükseğe taşıyor. Yaz mevsimlerinin gözdesi Sequoia Rooftop Bar kaliteli şarap ve şampanya seçeneklerinin yanı sıra kişiye özel hazırlanmış kokteyller de sunuyor. Paris’te sıcak bir yaz akşamı gün batımının tadını çıkartmak istiyorsanız, kesinlikle doğru yerdesiniz.

Mayıs 2

The Bank Roof Bar - İstanbul
Son yıllarda İstanbul’un en popüler bölgesi haline gelen Karaköy’de bulunan The Bank Roof Bar, eski bir banka binasının modern bir otele dönüştürüldüğü The Bank Hotel’in çatı katında bulunuyor. İstanbul’u izleyebileceğiniz en güzel noktada, yedinci kata serili rahat şezlonglar, yemyeşil bitkilerle donatılmış bir atmosferle manzaranın tadını çıkarabileceğiniz bir açık hava barı… Haliç, Boğaz, Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Camii manzaralarını seyrederken, özel ve klasik kokteylleri, çok çeşitli viskileri, yerel ve uluslararası şarapları yudumlayabilirsiniz.

Mayıs 2

Rossio Gastrobar - Lizbon
Altis Avenida Hotel’de yer alan ve Lizbon’un ünlü Rossio Meydanı’na bakan Rossio Gastrobar, birinci sınıf içeceklerin ve lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak için harika bir mekân. Mevsimlik menüsüyle tanınan bu gastro barda sunulan içecek ve yiyecekler tamamen yerel ve taze malzemelerle hazırlanıyor. Size sadece Art Deco dekoruyla, Santa Justa, Tagus Nehri ve Rua Agustina Kemeri manzarasının keyfini çıkarırken arkanıza yaslanmak kalıyor. Ayrıca Michelin yıldızlı Şef João Rodrigues tarafından hazırlanan yemekler Lizbon’da bulabileceğiniz en iyi lezzetlerden…



Mayıs 2

Royal8 Sky Bar - Rapallo, Portofino
Kıyıda yer alan İtalyan çatı barlarının kendine has bir duygusu vardır. Ligurya Rivierası’nın üzerine yerleştirilmiş bir çatı barı bulduğunuzda unutulmaz bir deneyim yaşamanız neredeyse garantidir. Rapallo’nun merkezi kordonunda bulunan Hotel Tigullio Royal’in sekizinci katında yer alan şık Royal8 Sky Bar’da durum gerçekten de böyle. Modern ve rahat şezlonglarla donatılmış zarif çatı terası, Tigullio Körfezi’nin nefes kesici manzarasıyla çevrili. Kıyı şeridini izlerken, özel olarak hazırlanmış kokteyllerin ve çok sayıda lezzetli atıştırmalığın tadını çıkarabilirsiniz. Ziyaret etmek için en uygun zaman nedir, sorusunun cevabıysa büyük olasılıkla günbatımı saatleri olacaktır.

Mayıs 2

Hey Güey - Roma
Roma’nın tam kalbinde subtropikal bir vaha olan Hey Güey Rooftop, Chapter Roma otelinin en üst katında yer alıyor. Kaktüslerle çevrili, Meksika esintileriyle dolu bu barda Pasifik Okyanusu ve Acapulco plajlarının havasını alırken, eski Roma kubbelerinin panoramik manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Aydınlık ve havadar bir atmosfere sahip çatı katındaki menüde hem özel tacos, empanadas ve quesadillas gibi gurme taqueria yemekleri hem de özel yaz kokteylleri ve margaritalar bulunuyor.

Mayıs 2

The Sky Garden Rooftop Terrace - Budapeşte
Bahar ve yaz esintileri Budapeşte’yi vurduğunda, lüks butik otel Mystery Hotel Budapest şehrin tadını gerçekten yukarıdan çıkarmak isteyenler için yemyeşil ve şık bir mekân sunuyor. The Sky Garden Rooftop Terrace isimli bu yeşil ve büyüleyici vaha, modern salon mobilyaları ve bistro tarzı masaların harika bir karışımına sahip. Budapeşte’nin muhteşem manzarasıyla çevrili bu terasta Gellért Tepesi’nin yanı sıra, kısa bir yürüyüş mesafesindeki Eiffel Company tasarımı Nyugati Tren İstasyonu’nu da seyredebilirsiniz. Sofistike ve rahatlatıcı bir lounge atmosferine sahip olan The Sky Garden, bohem barmenler tarafından hazırlanan özel kokteyllerin yanı sıra lezzetli bar yemeklerinin tadını çıkarmak için en ideal noktalar arasında…