Mayıs 2023

Krallara layık bir yolculuk: Royal Scotsman treni

Mayıs

RAYLARIN ÜZERİNDE LÜKS SEYAHAT

S

izi yükselen zirvelerin, derin vadilerin, büyülüymüşçesine ışıldayan nehirlerin diyarına bir yolculuğa davet ediyoruz. Dünyaca ünlü bir içki fabrikasında İskoç viskisinin keyfini çıkarabilir, atıcılıkta şansınızı deneyebilir, vahşi doğada bir yüzme macerasını deneyimleyebilirsiniz. Ama tüm bunlardan fazlasını beklemeye de hakkınız var. Zira konumuz Royal Scotsman treni ve diğer lüks tren yolculukları.

Mayıs

İlk Royal Scotsman, raylardaki yolculuğuna 1985 yılında başlamış. Yataklı vagonların dışında üç yemekli vagondan oluşan tren, lake cilalı ahşap panelleri ve Edward dönemi kır evi tasarımlarıyla bir efsanenin doğuşunu temsil eder. Bugünse görkemli kabinleri, canlı müzikli eğlenceleri, masalımsı İskoç kırsalını bir tiyatro sahnesi gibi izleyebileceğiniz açık havası ve lüks bir spa vagonuyla başlı başına bir ikon haline gelmiş. İskoçya manzaralarının içinden geçerken ânın tadını çıkartmak, manzaranın keyfine varırken gevşemek ve hatta gençleşmek için Dior Spa, Royal Scotsman’a eklenen en son bölüm.

Mayıs

Şelalede yüzmek, vadi yürüyüşü ya da çiftlikten sofraya konseptindeki bir yemeğin ardından Fransız Maison’un sağlıklı yaşam uzmanlarıyla günü tamamlamak için düşünülen spa, lüksün güne kusursuz bir tamamlama dokunuşu…

Dünyayı raylar üzerinden görmek ve lüks bir seyahatin tadını çıkartmak isteyenler için en ünlü tren yolculuklarından bazılarını seçtik:

Mayıs

Orient Express, Avrupa: Lüks ve tren yolculuğu denilince aklınıza ilk Orient Express’in gelmesi tesadüf değil. Orient Express Londra, Paris ve Venedik gibi büyük Avrupa şehirleri arasında yolculuklar sunan dünyanın en ünlü lüks trenlerinden biri. Her vagonda keşfedilmeyi bekleyen başka bir deneyim gizli. Trenin en çok ilgi gören bölümü 1920’lerin şaşaalı yemek salonlarından ilhamla ve titizlikle restore edilmiş yemek vagonu. Tarih içindeki yolculuğunuzu yaparken, aralarında casusların, yazarların, büyükelçiliklerin ve hatta kraliyet mensuplarının konuk olduğu o ünlü partilerden birine dahil olabilirsiniz…

Mayıs

The Rocky Mountaineer, Kanada: Bu lüks tren, dağların, buzulların ve vahşi yaşamın muhteşem manzaralarını sunan çarpıcı Kanada kayalıkları boyunca seyahat eder. Panoramik kubbeleriyle tüm doğayı sonuna kadar deneyimleyebilmeniz sağlanırken, gurme yemekler ve incelikle düşünülmüş vagon içi tasarımları bu maceradan maksimum keyif almanızı sağlayacak.



Mayıs

Train Suite Shiki, Japonya: Train Suite Shiki, Kyoto’dan hareket ederek kıyı kenti Shimonoseki’ye giden ve Japonya’nın doğal kırsalında iki günlük bir yolculuk sunan lüks bir tren. Her birinde özel bir balkon ve geleneksel Japon tarzı spa küveti bulunan 10 lüks süitten birinde yolculuk yapabilir, en iyi şefler tarafından hazırlanmış gurme menülerin tadını çıkarabilirsiniz.

Mayıs

Belmond Andean Explorer, Peru: Peru’nun çarpıcı And Dağları boyunca seyahat eden, karla kaplı zirvelerin, antik kalıntıların ve renkli köylerin manzaralarını sunan lüks trene hoş geldiniz. En-suite banyolu lüks kabinler, yerel malzemelerden ilham alan gurme mutfağı ve masajbakım sunan spa vagonu yolculuğun gözdelerinden. Benzersiz lüks detaylar arasında açık hava izleme platformuna sahip bir gözlem vagonu ile canlı müzik ve dans sunan bir bar vagonu da bulunuyor.

Mayıs

Transcantábrico Gran Lujo, İspanya: Aynı zamanda İspanya’nın ilk turistik treni olan Transcantábrico, Kuzey İspanya’nın olağanüstü doğasında seyahat ederken 1920’lerden kalma orijinal vagonları ve o yılların zarafetini de misafirlerine sunuyor. İçerisinde yer alan yerel el sanatları butiğinin yanı sıra, seçkin bir mutfak ve kişiselleştirilmiş keşif etkinlikleri konukları bekliyor.

Mayıs

The Presidential Train, Portekiz: Ve son olarak yüzyıldan fazla bir süredir kralları, başkanları ve papaları ağırlayan The Presidential Train var. 1890 yılında inşa edilen tren önce Portekiz Kraliyet Treni olarak hizmet vermiş ve 1970 yılına kadar da Portekiz’in devlet başkanlarını ağırlamaya devam etmiş. Portekiz’in pitoresk ve aynı zamanda şarap bölgesi olan Douro Vadisi boyunca yapacağınız iki günlük yolculukta, tarihe tanıklık etmiş vintage dekorlar, sizin için hazırlanmış şarap eşleşmeleri ve kokteyller ile turlarda özel olarak kullanabileceğiniz bir de klasik araba koleksiyonu bulunuyor.