Ocak 2023

2023’ün lüks seyahat trendleri

Ocak

TATİL KEYFİNİ KATLAYACAK YENİ FİKİRLER

U

zmanlara göre yeni deneyimler keşfetmeye, bunu sevdiğimiz insanlarla yapmaya ve pandeminin acısını çıkartmaya hiç bu kadar hazır olmamıştık! Bu hazır olma hali, yeni trend alarmlarının çalmaya başlamasına yetti de arttı bile. 2023’ün seyahat trendlerinde bizi neler bekliyor? Hazırsak başlayalım!

Ocak

Japonya, İtalya ve diğer popüler destinasyonlar
Kayak denilince hiç şüphesiz akla ilk gelen ülkelerden biri Japonya olmayacaktır. Ancak uzmanlara göre, 2023 için dünyanın en gözde kayak destinasyonlardan biri olmaya aday olan destinasyon, ülkenin kuzeyinde bulunan Hokkaido Adası. Keşfetmek için daha güzel bir zaman olamaz! İtalya ise asla eskimeyecek olan destinasyonlardan. Bu sefer “yeni Toskana” olarak anılan Piedmont, Veneto ve Emilia-Romagna bölgeleri öneriler arasında. Yatçılar, gurmeler ve açık hava maceralarını sevenler için her daim popüler olan Peru, safari denince akla gelen Tanzanya ve Kisawa Koruma Alanı ile Karadağ listelerin en tepesinde olacağa benziyor.

Ocak

Yalnız seyahatin yükselişi
Evet, keyifli anılar paylaştıkça çoğalanlardır ancak bu, yalnız seyahat etme oranlarının 2019’da yüzde 4’ten 2022’de yüzde 18’e çıkmasına engel değil. Durum böyle olunca Gili’deki Solo Paket, Maldivler’deki Lankanfushi veya Hamptons’taki Shou Sugi Ban House’da yoga, ses banyoları, hidroterapiler, spa terapileri ve daha fazlasını içeren canlandırıcı ve yalnız bir seyahat daha da önem kazanmış durumda.

Ocak

Özel yatlar ve gün boyu deniz
Kendinize ait bir yatınızın olması ya da bir süreliğine bir yat kiralayabilir olmanız elbette yeni bir lüks tanımı değil. Ancak EYOS Expeditions gibi Antarktika’da süper yat gezileri sunan turlara katılmak, bu lüksü yeniden tanımlayan bir seyahat fırsatı. Ya da Kontiki Expeditions’ın Ekvador kıyılarında dolaşan süper yatında olmak. Eğer ilginiz denizlerden çok bardağın içinde olanlaraysa, dünyanın en eski şampanyaevi Maison Ruinart’ın restore edilmiş nehir mavnasıyla 82 bin euro’luk bir şampanya turuna çıkmanız mümkün.



Ocak

Kapalı sezonu kucaklamak
Pandeminin yarattığı seyahat duraklamasının ardından Amalfi Sahili ya da Yunanistan gibi gözde destinasyonlara yapılan lüks seyahatlerdeki artış, sezonlarda patlama yaşanmasına neden oldu. Bu durumda baharın ilk günlerinde açılan sezonlar neredeyse aralık sonuna kadar uzadı. Artık bazı destinasyonlar için tipik bir sezonu beklemek zorunda değilsiniz. Bu ilk başta bahsettiğimiz sahillerden safari gezilerinin gözdesi Afrika’ya kadar geçerli. Şimdi tatile çıkmak için doğru sezonu beklemek yerine, zamanı değerlendirmek moda.

Ocak

Yeni besin sanat
Gurme seyahatlerinin son yıllardaki yükselişinin önünde şimdi yeni bir seyahat fırsatı var: sanat. Arles, Berlin, Havana, Paris, Milano, Miami, Mexico City, Marfa, Cape Town ve Marakeş bu konuda ilklerin şehirleri olarak gösteriliyor. Elbette oteller bu fırsatı en iyi değerlendirenler arasında. Örneğin Airelles Le Grand Contrôle, yakın zamanda Fransa’nın Versailles Şatosu’nun kalbinde açıldı. Otel, özel turlar ile Domaine de Trianon ve bahçelere ayrıcalıklı erişim imkânı sunuyor. İskoç dağlık bölgelerinde İsviçreli galericiler Manuela ve Iwan Wirth ise The Fife Arms’ta (Picasso, Freud, Richter ve 14.000’den fazla eser dahil) çarpıcı bir otel-galeri melezi yaratmışlar. Bize sorarsanız 2023’te denemeye değer!