Ocak 2023

Gucci Aşkına

Ocak

GİZLİ BİR AŞKIN MEYVESİ: PATRICIA GUCCI.

M

oda endüstrisi Sara Gay Forden’ın kitabından uyarlanan, başrollerini Lady Gaga, Jared Leto ve Adam Driver’ın paylaştığı, Gucci ailesiyle ilgili büyük sinema filmiyle çalkalandı. Her ne kadar gerçek öğeler bulunsa da, filmin yaşananları yansıtmadığı iddialar arasında. Dünyanın en çok merak edilen ailelerinden birinin hayatı söz konusu olunca bu aslında çok normal. Ancak şimdi olayları birinci ağızdan dinleme şansımız var. İtalyan moda markasının ardındaki isim Aldo Gucci’nin yükselişini ve düşüşünü çevreleyen sürükleyici aile dramı ve daha önce hiç anlatılmamış bir aşk hikâyesi, bu sefer kızı Patricia Gucci’nin kaleminden dökülüyor.

Ocak

Patricia Gucci’nin hikâyesi başlı başına bir aile sırrı. Hatta doğumu bile… 1963 yılında doğan Patricia, her ne kadar başta Aldo Gucci için bir yıkım olsa da, aslında bir aşkın çocuğuydu. Ancak o yıllarda Gucci, Hollywood ve Avrupa kraliyet ailesinin gözünde bir ilahtı. Grace Kelly de dahil olmak üzere, dönemin ünlü aktrislerinin gözdesiydi ve koleksiyonlarıyla tüm moda camiasını ardından sürüklüyordu. Bu yüzden markanın Roma’daki merkezinde çalışan Bruna Palombo’nun hamile olduğunu anlayınca, Aldo onu Londra’ya yolladı ve gizlice doğum yapmasını sağladı. Zira Patricia’nın annesi Aldo için çalışan bir tezgâhtardı ve bu evlilik dışı bir ilişkiydi; bu yüzden Aldo her şeyi pahasına bu skandalı saklayacaktı.



Ocak

Gucci Aşkına kitabında Patricia Gucci kendi çocukluk anılarının yanı sıra, annesiyle babasının aşk mektuplarından oluşan bir arşivi de açığa çıkararak anlatılmamış bir aşk hikâyesinin portesini gözler önüne seriyor. Patricia’nın 18 ay boyunca ailenin geri kalanı da dahil tüm dünyadan gizlenen ve yaşamının ilk on yılı boyunca kamuoyunun meraklı gözlerinden saklanan küçük bir kızdan, Gucci’nin büyükelçisi ve Aldo’nun çırağı olma yolundaki yükselişi de Gucci Aşkına’nın sayfalarında yer alıyor. Aldo’nun ona ihanet eden üç oğlunu mirasından mahrum bırakışı ve bir zamanlar Gucci’nin utancı sayılan Patricia’nın tek varis yapıldığı hikâyenin tüm detayları Gucci Aşkına’da…