Temmuz 2 2023

LOOK Kitap Kulübü: Çizgi Romanlar

Temmuz 2

GÜÇLÜ GÖRSEL ANLATIM, GENİŞ HAYAL GÜCÜ

E

debiyatın gücü ile görsel anlatımın etkisini bir araya getiren çizgi romanlar sınırlarını sürekli genişleten ve farklı tarzlarda eserler sunan bir sanat formu olarak okuyuculara eğlence, heyecan ve düşündürücü deneyimler sunar. İşte yazın elinizden düşüremeyeceğiniz çizgi romanlardan sizin için seçtiklerimiz…

Temmuz 2

Satranç, Stefan Zweig
Stefan Zweig, satranç metaforunu kullanarak olağanüstü betimlemelerle insan bilincinin derinliklerine iniyor, kaybolmakta olan uygarlığın geride bıraktığı hiçliği sarsıcı bir biçimde okuyucunun benliğine işliyor. Dünya edebiyatının başyapıtı Stefan Zweig’in son romanı Satranç, dünyaca ünlü çizer David Sala’nın çizgileriyle yeniden okurlarla buluşuyor.

Temmuz 2

Tenten Serisi Seti, Hergé
Yirminci yüzyıl Avrupa çizgi romanlarının en ünlüleri arasında sayılan Tenten’in Maceraları bütün dünyada bilinen ve zevkle okunan bir macera dizisi. Çizer George Remi, diğer ismiyle Hergé’nin başyapıtı sayılan bu çizgi roman heyecan, mizah ve ince ayrıntılarla dolu sayfalarıyla okurlarına dünyayı dolaştırıyor. Gerçek ya da kurgusal bir mekânda, mükemmel ayrıntılarla anlatılan serüvenler Hergé’nin kusursuz çizgileriyle bir araya geliyor.

Temmuz 2

1984, George Orwell
1984 yılında, Okyanusya’nın Avrasya ile savaşı devam ederken, Winston büyük bir itaatsizlikle günlük tutmaya karar veriyor. Ayrıca siyah saçlı kız onunla iletişime geçtiğinde daha dikkatli olması gerekiyor. Çünkü Okyanusya’da evlilik dışı ilişkiler yasak; ayrıca dostluklar yüzeysel kalmalı ve proleterlerin arasına karışılmamalı! Evet, tahmininiz doğru; Orwell’in kült eseri bu çizgi romanda muhteşem çizimlerle buluşuyor!



Temmuz 2

Corto Maltese 1 - Tuzlu Denizin Şarkısı, Hugo Pratt
Yıl 1913, yer Pasifik Okyanusu. Birinci Dünya Savaşı’nın arifesinde Corto Maltese Escondida Adası’nın hâkimi, gizemli korsan Keşiş’in yanında Güney’in efsanevi denizlerinde maceradan maceraya koşuyor. Özgürlük düşkünü ve serseri ruhlu maceraperest Corto Maltese kayıp hazinelerin, yardıma muhtaç arkadaşların, tuhaf hikâyelerin peşinde dünyayı dolaşıyor.

Temmuz 2

Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti - Cilt: 1, Alan Moore
Londra, 1898. Victoria Devri sona ererken yirminci yüzyıl yaklaşıyor. Yaşanan büyük değişikliklerin yanında bir durgunluk çağı bu. Bir iffet düzeninin yanında bayağı bir karmaşanın hüküm sürdüğü ve kahramanlara ihtiyaç duyan bir devir. Allan Quatermain, Kaptan Nemo, Hawley Griffin, Dr. Henry Jekyll, Bay Edward Hyde ve Mina Murray işte o kahramanlar. Hep beraber, Olağanüstü Beyefendiler Cemiyeti’ni teşkil ediyorlar. From Hell’in yazarından ve Marshal Law’un illüstratöründen heyecan dolu bir maceraya hazır olun!

Temmuz 2

Maus - Hayatta Kalanın Öyküsü, Art Spiegelman
1948 Stockholm doğumlu ünlü çizer Art Spiegelman, Polonya gettolarından sağ kurtulabilen bir babanın oğlu. Spiegelman Maus’da, babasının ‘Ölüm Kampları’nda, 1939-1945 yılları arasında bir Yahudi olarak yaşadığı kâbus dolu günleri güçlü çizgileriyle bizlere aktarıyor. Maus aynı zamanda başka bir kovalamacanın; babasının anılarını adeta bir kerpetenle sökercesine dinleyen ve kendi belleğini beslemeye çalışan oğlun da hikâyesi.