Temmuz 2 2023

Kişisel tercihlerimiz dünyayı değiştirir mi?

Temmuz 2

“BİR TERCİH ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRİR”

Y

aşamlarımızda yaptığımız kişisel seçimler, sürdürülebilir bir dünya yaratmada çok önemli bir rol oynuyor. “Benim kişisel tercihlerim tek başına neyi değiştirir?” diye düşünmemek gerekiyor çünkü bu tercihler toplu olarak çevre üzerinde önemli bir kümülatif etki yaratabiliyor.

Çevresel Etki: Enerji tüketimi, ulaşım tercihleri ve beslenme alışkanlıkları gibi bireysel eylemlerimiz çevreyi doğrudan etkiliyor. Enerji tasarrufu yapmak, ulaşım şekillerimizi gözden geçirmek, atıklarımızı azaltmak ve bitki bazlı beslenmeyi benimsemek gibi sürdürülebilir seçimler yaparak karbon ayak izimizi azaltabilir, kaynakları koruyabilir ve kirliliği en aza indirebiliriz.

Temmuz 2

Talep ve arz: Bireyler olarak tüketim kalıplarımız ve tercihlerimiz, ürün ve hizmetlere yönelik piyasa talebi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Sürdürülebilir ve çevre dostu ürünleri seçmek bu ürünlere yönelik bir talep yaratır ve daha sürdürülebilir alternatiflerin üretimini teşvik eder. Bu, üretim uygulamalarında değişime yol açabilir; yenilenebilir enerji ve sorumlu kaynak kullanımına yönelim sağlayabilir; ormansızlaşma ve kirlilik gibi uygulamaları azaltabilir.

Sosyal farkındalık: Günlük yaşamlarımızda sürdürülebilir uygulamaları benimseyip motivasyon ve deneyimlerimizi açıkça tartışarak çevresel konular hakkında farkındalık yaratabilir ve çevremizi daha sürdürülebilir seçimler yapmak konusunda yüreklendirebiliriz. Bu dalgalanma etkisi, sürdürülebilirlik yolunda daha geniş bir toplumsal değişime yol açabilir. Gelecek nesiller: Bugün yaptığımız kişisel tercihlerin gelecek nesiller üzerinde uzun vadeli etkileri olacaktır. Sürdürülebilir yaşam tarzlarını benimseyerek ve çevreye duyarlı davranışları hayata geçirerek, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için sağlam bir adım atmış oluruz. Bu, ekosistemlerin ve biyolojik çeşitliliğin korunmasını, dolayısıyla gelecek nesiller için kaynak mevcudiyetinin sağlanmasını içerir.

Temmuz 2

Kişisel tercihlerimizin dünyamızın geleceği üzerinde önemli bir etkisi olduğu yadsınamaz bir gerçek. Birey olarak yaptığımız tercihler ve gerçekleştirdiğimiz eylemler bir araya geldiğinde, olumlu değişim ve sürdürülebilir bir gelecek için etkili bir güç oluşturma potansiyeline sahip. Yapı Kredi’nin daha iyi bir gelecek için sürdürülebilirlik kültürünü ve bilincini yaygınlaştırmak adına taşıdığı sorumlulukla hayata geçirdiği Yapı Kredi Sürdürülebilir Tercih Programı Step bu konuda son derece önemli bir adım olarak öne çıkıyor.



Temmuz 2

Yapı Kredi Step ile “bir tercih çok şey değiştirir” diyerek tüketim alışkanlıklarınızı, yaşam tarzınızı, günlük tercihlerinizi sürdürülebilir bir hale getirmek için attığınız her adımda Step Puan kazanıyorsunuz. Yapı Kredi biriktirdiğiniz puanları sosyal sorumluluk projelerine bağışlamanızı sağlıyor ve eğitimden çevreye birçok alanda dünyanın daha iyi bir yere dönüşmesi için çıktığınız bu yolculukta size rehberlik ediyor. Basılı fiş yerine e-hesap özeti tercih etme, Yapı Kredi Mobil’den şehir kartlarına bakiye yükleme gibi sürdürülebilir seçenekleri tercih ederek Step Puan kazanabiliyorsunuz. Yapı Kredi Mobil uygulaması üzerinden Step’e kolayca katılabilir; Yapı Kredi Mobil ana ekranında “Benim Dünyam” başlığı altında göreceğiniz Step’e tıklayarak programa üye olabilir ve ortak geleceğimiz için sürdürülebilir tercihlerde bulabilirsiniz.