Nisan 2024

Bayram tatili için alternatif yurtdışı rotaları

Nisan

MUTLU BAYRAMLAR, İYİ TATİLLER

D

ünya üzerinde otantik kültürleri, doğal güzellikleri ve etkileyici atmosferleriyle keşfedilmeyi bekleyen pek çok destinasyon var. Siz de farklı bir rotada yeni maceralar arıyorsanız, bayram tatili planınızı yapmadan önce önerilerimize göz atabilirsiniz.

Nisan

Ras Al Khaimah, Birleşik Arap Emirlikleri
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) denince çoğu zaman akla ikonik gökdelenlerin, palmiye şeklindeki adaların, şehir büyüklüğündeki alışveriş merkezlerinin, kapalı kayak pistlerinin ve görkemli sahil beldelerinin şehri Dubai geliyor. Ancak bu ışıltının ötesinde, her biri kendi karakterine ve cazibesine sahip altı emirlikten oluşan çeşitli bir mozaik var. Hacer Dağları ile çevrili olan, BAE’nin en kuzeyindeki Ras Al Khaimah da bu mozaiğin önemli bir parçası. Afrika, Hindistan ve Orta Doğu’dan etkiler taşıyan Ras Al Khaimah zengin tarihi, kültürü ve gelenekleriyle çok sayıda ticaret yolunun kavşağında yer alıyor. Hem yanı başındaki enfes sahillerle hem de doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerine çeken bu emirlik, BAE’nin en yüksek dağı olan Jebel Jais’e ev sahipliği yapıyor. Bu dağın doruklarına tırmananlar çöl manzarasının eşsiz bir yeryüzü şölenine dönüştüğünü keşfetme fırsatı buluyor. Cesaretini sınamak isteyenler ise soluğu dünyanın en uzun zipline parkurunda alıyor. Güneşin altın ışıkları Ras Al Khaimah’ın muhteşem kıyılarına vurduğunda ise kumların altın kıvamına dönüştüğünü görmek mümkün. Burada sahil şeridi sakinlik arayanlar için bir sığınak, su sporlarına tutkun olanlar için ise bir oyun alanı anlamına geliyor. Masmavi suların hemen yanı başında yükselen lüks tatil köyleri, konforun ve huzurun yeni tanımı haline gelmiş durumda. Ras Al Khaimah çölünün altın kumulları da keşfedilmeye değer bir güzellik sunuyor. Kum tepelerinde deveye binmek, bir Bedevi çadırında geleneksel bir Arap yemeği yemek, yıldızların altında uyumak ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim vadediyor.

Nisan

São Tomé & Príncipe
Afrika kıtasının batı kıyısında Gine Körfezi açıklarında yer alan São Tomé & Príncipe görkemli doğası, mistik atmosferi, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle konuklarını büyülemeye hazır. Bir asırdan uzun bir süre önce Portekiz kolonisi olduğu dönemde dünyanın en büyük kakao üreticisi konumunda olan bu ada ülkesi yağmur ormanları, saklı kalmış koyları, masmavi sularda dans eden mercan resifleri ve ılıman iklimiyle adeta bir doğa harikası… São Tomé & Príncipe iki adadan oluşuyor: daha büyük olan São Tomé ve São Tomé’den hava yoluyla 35 dakika uzaklıktaki Príncipe. Adalarda yemyeşil yağmur ormanlarında doğa yürüyüşleri yapabilir, şelalelerin serin sularında yüzebilir veya mercan resiflerinde şnorkelle dalış yapabilirsiniz. Ayrıca São Tomé & Príncipe’nin tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek için turlara katılabilir, yerel halkın günlük yaşamını gözlemleyebilirsiniz. Bu arada Güney Afrikalı girişimci Mark Shuttleworth tarafından kurulan eko-lüks otellerin de ada ülkesinin son yıllarda dikkat çeken destinasyonlardan biri haline gelmesinde önemli bir rolü olduğunu söylemeden geçmeyelim. São Tomé’de Omali ve Príncipe Adası’nda Bom Bom, Roça Sundy ve Sundy Praia adalardaki konaklama seçenekleriniz arasında yer alabilir.



Nisan

Karpathos (Kerpe) Adası / Yunanistan
Karpathos Adası tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve geleneksel yaşam tarzıyla Yunanistan’ın gizli hazinelerinden biri. Eğer huzurlu ve unutulmaz bir Yunan adası tatili arıyorsanız, Oniki Ada grubunun en büyük ikinci adası olan Karpathos kesinlikle listenizde olmalı. Adanın en ünlü plajlarından biri olan Apella’da çam ağaçlarının yeşili, kumsalın beyazlığı ve denizin güçlü mavisi egzotik bir güzellik oluşturuyor. Kyra Panagia Plajı ise adanın gözde noktalarından bir diğeri olarak öne çıkıyor. Karpathos’un geleneksel köyleri de adanın benzersiz atmosferini keşfetmek isteyenler için harika bir seçenek sunuyor. Olympos, zamanın durduğu izlenimini veren geleneksel mimarisi ve tarihi yel değirmenleriyle dikkat çekiyor. Diafani ise renkli evleri ve sakin balıkçı köyü atmosferiyle ziyaretçilerine huzur dolu anlar yaşatıyor. Adanın doğal güzelliklerinden daha fazla yararlanmak isteyenler için ise birbirinden etkileyici doğa yürüyüşü rotaları mevcut.

Nisan

Bergen / Norveç
Norveç’in güneybatı kıyısında Hordaland eyaletine bağlı olan Bergen, muhteşem fiyort manzaraları, renkli sokakları ve tarihi dokusuyla büyüleyici bir şehir. Yedi tepe ve yedi fiyortla çevrili olan Bergen, her biri sahil boyunca sıralanan rengârenk evleriyle ünlü. Şehir ziyaretçilerine doğa, tarih ve modern şehir yaşamının bir karışımı sunuyor, bir başka deyişle burada herkesin deneyimleyeceği ve keşfedeceği bir şey var. Şehrin kalbi ise 1979 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren, eski iskelenin yer aldığı liman bölgesi Bryggen’de atıyor. Bu bölge 14. yüzyıldan 16. yüzyılın ortalarına kadar Hansa Birliği’nin ticaret imparatorluğunun bir parçası olduğu için şehir için ayrıcalıklı bir öneme sahip. Bryggen’de yürüyüş yaptıktan sonra kafelerden birinde bir kahve içmenizi öneriyoruz. Ayrıca balık pazarını ziyaret etmeyi, yöresel mutfağın tadına bakmayı ve Bergen’in kültürel zenginliğini keşfetmek için Hanseatic Müzesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın. Bu arada Bergen’e seyahat edecekler için önemli bir tavsiyemiz var: Yanınızda mutlaka şemsiye ve yağmurlu havaya dayanıklı giysiler bulundurun çünkü Bergen’de yılın 200 günü yağmurlu geçiyor.

Nisan

Albarracin, İspanya
İspanya’nın Aragon bölgesinde yer alan Albarracín, Orta Çağ’dan kalma tarihi dokusu ve muhteşem manzaralarıyla ünlü bir kasaba… Dar sokakları, eski taş evleri ve surlarıyla etkileyici bir görünüme sahip olan bu küçük ve şirin kasabanın en önemli noktalarından biri Albarracín Kalesi… 9. yüzyılda inşa edilen kaleye ziyaretler Museo de Albarracín’den başlayan ve İspanyolca olarak düzenlenen bir saatlik turlarla gerçekleştiriliyor. Romanesk tarzda inşa edilen Catedral del Salvador’da ise sizi eşsiz freskler ve Aziz Petrus’un hayatına adanmış, 16. yüzyıldan kalma güzel bir sunak karşılıyor. Sierra de Albarracín bölgesinde ve Albarracín’in tarihi merkezine birkaç dakika mesafede yer alan kültür parkı da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. Konuklarını Aragon mutfağının lezzetli örnekleriyle karşılayan kasabanın yerel restoranlarında geleneksel yemeklerin tadına mutlaka bakmalısınız. Yerel peynirler, Aragon şarapları, geleneksel et yemekleri ve tatlılar kaçırmamanız gereken lezzetler arasında…