Nisan 2024

İstanbul Modern’de bahar bir başkadır!

Nisan

SANAT DOLU BİR GÜNÜN ARDINDAN LEZZET BULUŞMASI

İ

stanbul Modern Sanat Müzesi, yenilikçi ve disiplinlerarası bir anlayışla düzenlediği sergilerinde Türkiye ve dünyadan ziyaretçilerini sanatla buluşturmaya devam ediyor. Nisan ayı boyunca müzenin koleksiyonundan bir seçkinin yer aldığı “Yüzen Adalar” sergisinin yanı sıra, Türkiye fotoğraf tarihinin en önemli isimlerinden Ozan Sağdıç’ın “Fotoğrafçının Tanıklığı” ile güncel teknolojiler ve dijital kültüre odaklanan genç sanatçıların “Zamansız Meraklar” adlı sergisi görülebilir.

“Ozan Sağdıç: Fotoğrafçının Tanıklığı” başlıklı sergi, dünyada fotoğrafın en yaygın türlerinden biri olan belgesel fotoğrafa odaklanırken aynı zamanda Türkiye’nin 1950’lerden itibaren sosyal, politik, ekonomik, kültürel ve görsel tarihine de ışık tutmayı amaçlıyor. Küratörlüğünü Merih Akoğul ve Demet Yıldız Dinçer’in üstlendiği sergi, 70 yıllık fotoğraf kariyeri süresince dönüşen Türkiye’yi pek çok açıdan kayıt altına alan Sağdıç’ın 127 fotoğrafına yer veriyor.

Nisan

Dijital kültürün günümüzdeki etkilerini yansıtan “Zamansız Meraklar” ise çalışmalarını Türkiye ve dünyanın farklı köşelerinde yürüten sanatçıları bir araya getiriyor. Coğrafyalar arasındaki sınırların nasıl esneklik kazandığını görünür kılan sergi, sanatçıların üretim alışkanlıklarındaki değişimler üzerine düşündürüyor. Küratörlüğünü Nilay Dursun ve Ümit Mesci’nin yaptığı sergide 16 sanatçı, sanatçı ikilisi ve sanatçı kolektifinin önemli bir kısmı ilk kez izleyiciyle buluşan yapıtları yer alıyor.

Sergilerin yanı sıra, çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik eğitim atölyeleri, sinema programları ve özel etkinlikler de Nisan ayı boyunca İstanbul Modern’de sanatseverleri bekliyor. Detaylı program için www. istanbulmodern.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Nisan

Sanat ve lezzetin buluşma noktası: Restoran Modern
İstanbul Modern Sanat Müzesi, sergileriyle sanatseverlere ilham vermeye devam ederken, yeni açılan Restoran Modern de bu ilhamı lezzetle harmanlıyor. Müzenin büyüleyici atmosferinde, sanat eserlerine komşu olarak konumlanan Restoran Modern, hem sanat hem de lezzet tutkunlarına hitap ediyor.

İstanbul Modern’de sanatla dolu geçen bir günün ardından, müzenin birinci katında yer alan ve bir c-paces Grup işletmesi olan Restoran Modern’de keyifli bir öğlen ya da akşam yemeği ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz. İstanbul’un kültür, sanat ve tarihinden ilham alan Restoran Modern, misafirlerini şık ve ferah ambiyansında, Türk mutfağına çağdaş dokunuşlar katan menüler, her seferinde nefes kesen muhteşem tarihi yarımada manzarası ile keyifli ve dinamik müzikler eşliğinde ağırlıyor.



Nisan

Executive Chef Tuğçe Mirza Canik ve deneyimli mutfak ekibi, lokal malzemeler ve modern dokunuşlarla oluşturduğu mevsimsel menülerini misafirleriyle buluşturuyor. Öğlen ve akşam yemekleri için iki ayrı menü sunan Restoran Modern’de, Türk mutfağının farklı tatlarını yaratıcı şekilde bir araya getiren seçenekler dikkat çekiyor. Öğlen menüsünde zencefilli mercimek çorbası, çıtır balık köftesi, Ege otlu mücver ve çiğ tıraşlanmış enginar gibi başlangıçlar yer alırken, akşam saatlerinde siron, tel kadayıflı kadınbudu köfte, kırmızı kanal karides, midyeli lahana sarma, ahtapot kokoreç ve fırınlanmış pancar gibi özel lezzetlerin yer aldığı başlangıçlar seçkisi sunuluyor. Ana yemeklerde ise kaburgalı yassı makarna, Birecik patlıcan dolgulu köfte, çekme mantı ve patlıcanlı erişte gibi lezzetler öğlen menüsünde yer alırken; mutancana, mürekkepli deniz ürünleri pilavı, dil balığı, orman mantarlı şehriye ve domates soslu “Mersin” karides akşam menüsünü süslüyor. Yemeğinizi tatlı bir son ile tamamlamak içinse tercihinizi orman meyveli sütlü irmik tatlısından yana kullanabilirsiniz.

www.restoranmodern.com