Ocak 2024

Tamamen elektrikli ilk Range Rover geliyor

Aralık

YENİ BİR ÇAĞ BAŞLIYOR

M

arkalar yavaş yavaş modellerinin elektrikli sürümlerini duyururken belki de en çok ses getirenlerden biri Land Rover’ın tamamen elektrikli Range Rover modelini piyasaya süreceği haberiydi. Sürdürülebilirlik yolundaki bu büyük adım lüks otomobil dünyasında heyecan yaratırken, Aralık ayında Range Rover EV’nin ön tanıtımı geldi ve bekleme listesi kayıtlarının açıldığı duyuruldu. Gelin bu yeni modelin özelliklerine yakından bakalım.

Aralık

Yeni EV, yolcular için geniş alan sağlayan üç sıra oturma düzenine olanak tanıyan uzun dingil mesafeli modeli temel alıyor. Yeni bir tam elektrikli güç aktarma organı ve yepyeni bir şasi kullanıyor ki bu markanın mühendisliğinde ileriye doğru büyük bir adım anlamına geliyor. Range Rover EV’nin en önemli özelliklerinden biri yeni çok bağlantılı süspansiyon düzeni. Bu sayede tekerlek mafsalları için gereken alan azaltılarak EV’nin bataryası ve arka tekerlekten direksiyon sistemi için daha fazla yer açılacak.



Aralık

EV’nin, daha dik tırmanmanızı ve 850 mm’ye kadar sudan geçmenizi sağlayan eşsiz bir arazi teknolojisine sahip olması bekleniyor. Bu özellik, aracın Range Rover’ların bilinen arazi becerisini korumasını sağlıyor. EV motor, güç, performans aralığı, şarj, pil ömrü, iç mekân, konfor, kargo, bilgi-eğlence, bağlantı, güvenlik ve sürücü destek özellikleri hakkında daha fazla ayrıntı henüz açıklanmamış olsa da, Range Rover EV marka ve bir bütün olarak EV pazarı için önemli bir adımı temsil ediyor.