Şubat 2024

Dünyanın en hızlı yol otomobili açık artırmada sahibini buldu!

Şubat

O, BİR HIZ CANAVARI

A

ğustos 2019’da otomobil dünyasının gündemine önemli bir haber damgasını vurdu ve 300 mil/saatlik efsanevi hız bariyerinin bir üretim otomobili tarafından aşıldığı duyuruldu. Artan rakip sayısına rağmen, Veyron Super Sport’un istatistiklerini alıp %20 oranında yükselten Bugatti oldu! 2019 yılında, Bugatti Chiron Super Sport 300+ Almanya’daki Ehra-Lessien test pistinde saatte 304.773 mil/saat (490.484 km/saat) hıza ulaşarak şimdiye kadarki en hızlı üretim otomobili olarak rekor kırdı. Bugatti’nin Üretim ve Lojistik Müdürü Christophe Piochon otomobil dünyasında bir mühendislik harikası, bir hız canavarı ve bir sanat eseri olarak adlandırılan aracı “Bugatti’nin bugüne kadar ürettiği en hızlı hiper spor otomobil olan Chiron Super Sport 300+ markamızla özdeşleşen mühendislik tutkusunun, teknik uzmanlığın ve durmak bilmeyen performans arayışının gerçek bir kanıtıdır” şeklindeki sözleriyle tanımladı. Bu başarının ardından otomobilin sınırlı üretimi yapıldı. 300+ adını bu hıza ulaşabilme yeteneğinden alan otomobilden 30 model üretildi, bunlardan sadece sekizi ABD’ye ulaştı.

Şubat

Araç dünyanın dört bir yanında övgüye boğulmaya devam ederken, Bonhams|Cars merakla beklenen Scottsdale Müzayedesi’nde otomotiv meraklılarını büyüleyecek bir gelişmeye imza attı ve dünyanın en hızlı yol otomobilini görücüye çıkardı. Phoenix, Arizona’daki Scottsdale Müzayedesi, 25 Ocak’ta etkileyici bir fiyat etiketine sahip Chiron Super Sport 300+ için teklif verenlerin yarıştığı heyecan dolu bir atmosfere sahne oldu. Gücün ve hızın zirvesini temsil eden bir hiper otomobil olarak dört turboşarjlı 8.0 litrelik W-16 motoruyla 1,578 beygir gücü ve 1,600 Nm tork üreten araç 5,175,000 dolara sahibiyle buluştu!



Şubat

Bu arada Chiron Super Sport 300+’ın gerçekten gösterişli bir güzelliğe sahip olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Madalyonun bir yüzünde performans ve teknik varsa, diğer yüzünde tasarım var. Chiron otomobilleri arasında bile dikkatleri üzerine çeken Super Sport 300+, siyah ve turuncu renkleriyle öne çıkıyor. Turuncu renk tam anlamıyla aracın detaylarını vurguluyor; dokuma siyah karbon fiber dış yüzey güneş ışığında parıldarken, turuncu renk araca zarif bir görünüm katıyor. Beluga siyahı döşeme, çapraz çizgili deri koltuklar, turuncu detaylar, Alcantara direksiyon ve EB (Ettore Bugatti) amblemi ile iç mekân da tek kelimeyle göz alıcı.