Şubat 2024

Milano Erkek Moda Haftası’ndan izlenimler

Şubat

MODANIN BİLİNEN KALBİ BU SEFER ERKEK DÜNYASINDA ATTI

M

ilano Erkek Moda Haftası görkemli şovlar ve merakla beklenen koleksiyonlarla akıllarda yeni moda akımları bırakarak sona erdi. Bir hafta süren etkinliğin ardından moda dünyası örgüler, gösterişli paltolar, deri ceketler ve katmanlı kıyafetlerden bahseder oldu.

Haftanın açılışı Gucci’den geldi. Gucci, kreatif direktörü Sabato de Sarno’nun hazırladığı koleksiyonunda deri ceketler, gömlekler ve desenli kazaklarla markanın geçmişine gönderme yapan, monogram çantalar ve tek tip takım elbiselerin sergilendiği bir defileyle göz doldurdu. Ayrıca Dsquared2’nun sokak giyiminden daha sofistike bir görünüme dönüşümü, Prada’nın iş adamı görünümünü ofis düzenine ve podyum sunumuna dahil etmesi, Dhruv Kapoor’un modern, ilginç ve eğlenceli kıyafetler içeren Coed koleksiyonu ve Fendi’nin renkli sunumu etkinlikte öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

Şubat

The Stylist’e göre öne çıkan trenlerden bazıları şöyleydi:

Şubat

Terzi dokunuşu yeniden podyumda
Tasarımcıların siluetleri, oversize paltoları ve geniş kalıplı blazer ceketleri benimsediği bu sezonda terziliğin öne çıkışı gözlerden kaçmadı. Etkinliğin ardından erkek modasına modernlik ve biraz da cesaret duygusunu katarak klasik terziliğin yeniden canlandırıldığı konuşuldu. Görünen o ki keskin hatlar ve güçlü şekillerin vurgulandığı bu yeni trend en çok terzilik hünerlerini ön plana çıkarıyor. The Stylist’e göre Armani’den Prada’ya kadar birçok koleksiyon aynı trendin etkinlik alanı içindeydi.



Şubat

Zengin gümüşi tonlar ve yoğun nötrler
2024-25 Sonbahar/Kış Milano Erkek Moda Haftası için renk paleti zengin gümüşi, mücevher ve nötr tonlardaydı. Bu sayede tasarımlarda sofistikelik ön plana çıkarıldı. Koyu bordo, orman yeşili ve lacivert, geleneksel sonbahar renk spektrumundan biraz saparak temel tonlar olarak kullanıldı. Tasarımcıların bu cesur renk seçimlerini benimseyerek görsel olarak büyüleyici ve lüks bir ambiyans yarattığı konuşulanlar arasında.

Şubat

Çağdaş dokunuşlarla retro canlanma
Tasarımcılar geçmiş on yıllardan ilham alırken nostalji yine podyumlara nüfuz etti. Vintage desenler ve aksesuarlar 70’ler ve 80’lere yolculuğa dair güçlü sinyaller verdi. Ancak retrolarda çağdaş dokunuşlarla yeniden yorumlamalar da gözden kaçmadı. Taze, güncel ve modern erkeğin gereksinimlerine uyum ön plandaydı.

Şubat

Katmanlı doku ve kumaşlar
Bu yılın tasarımları arasında dokuların ve kumaşların katmanlandırılması da oldukça yaygındı. Örneğin peluşla birleştirilmiş kadifeler, suni kürkler ve üst üste kullanılan metalik parçalar tasarımlara derinlik katmak için tercih edilen uygulamalardandı. Uzmanlara göre bu, kıyafetlerin genel estetiğini artıran bir dokunuş.