Şubat 2024

Tat, koku ve anıların birbirine karıştığı mekân: Clove

Şubat

ÖZGÜN MİMARİ, İDDİALI MENÜ

İ

stanbul yeme içme dünyasının heyecanla beklenen mekânı Clove, İstinyePark’da kapılarını açtı. Markalar Meydanı’nda yer alan Clove, Başak Soykan ve Yaprak Baltacı’nın en yeni projeleri. Gastronomi, sanat ve modayı doğal bir akışla hikâyeleştiren ve bunu kendine özgü bir kurguyla şehre fısıldayan Clove’un iddialı mutfağı yetenekli şef Emre Şen’e emanet. Büyük beğeni toplayan mimarisi ise Mahmut Anlar imzalı. Tatların, kokuların ve anıların birbirine karıştığı özel bir mekân olan Clove, öğlen başlayıp geç saatlere kadar süren özenli servisiyle her gün konuklarını ağırlıyor.

Şubat

Emre Şen’den iddialı menü
Gastronomi dünyasının yakından tanıdığı şef Emre Şen’in ilk günden büyük beğeni toplayan menüsünde Akdeniz lezzetlerinin yanı sıra Uzakdoğu ve Güney Amerika esintileri de var. 20 kişilik ekibiyle iddialı yemeklere imza atan Emre Şen, menüde mevsime göre değişen yemekler ve hiç değişmeyecek klasiklere yer veriyor. Mekânın girişinde yer alan kafede ise farklı lezzetlerin yer alacağı kahvaltı ve gün boyu servis edilecek özel bir menü dikkat çekiyor. Margharita, smoky chrstnut, whiskey sour gibi kokteyl menüsüyle de fark yaratan Clove’da ikura & nori pancake, tuna tiradito, istiridye kabuğunda karides, kore usulü tavuk, pizza tartufo, bakır tavada deniz mahsulleri, steak frites ve craquelin profiterol, orman meyveli eton mess, sıcak chocolate chip cookie gibi çok özel tatları da keşfedebilirsiniz.



Şubat

Özgün mimari
Clove’un Mahmut Anlar imzalı mimarisi de en az mutfağı kadar iddialı. Her aşamasında sanatın güçlü detaylarına ev sahipliği yapan mekân, konforlu ve özgün mimarisiyle girişinden terasına ve barına uzanan şıklığıyla günün her anında konuklarına unutulmaz anlar yaşatmayı amaçlıyor. Şehri odağına alan ilk sanat seçkisi “İstanbulites and the Drama!” ile öne çıkan Clove, sizi özgün dünyasına davet ediyor.