Şubat 2024

Sanat, macera ve gastronominin buluşma noktası: St. Moritz

Şubat

KARLI DAĞLARLA ÇEVRİLİ DONMUŞ ST. MORITZ GÖLÜ’NÜN TAM KALBİNDEYİZ!

İ

sviçre’nin en ünlü turistik bölgelerinden biri olan St. Moritz zengin tarihi, nefes kesen doğal güzellikleri ve lüks atmosferi ile öne çıkıyor. Engadin Vadisi’nde, Rätian Alpleri’nin güneydoğusunda yer alan St. Moritz’e ilişkin genel algı lüks bir kayak merkezi olduğu yönünde olsa da, burası yıllar boyunca yaratıcılığın merkezi olarak konumlanmış bir bölge. Son 200 yılda filozof Friedrich Nietzsche, yazar Thomas Mann ve dansçı Vaslav Nijinsky’den Gerhard Richter, Julian Schnabel, Richard Long ve Joseph Beuys gibi sanatçılara kadar pek çok entelektüel şahsiyetin Yukarı Engadin bölgesini ziyaret ettiğini ve bölgenin güzelliğinden ilham aldığını söylemek mümkün. St. Moritz Gölü’nün kıyısında konumlanan bu büyüleyici kasabanın pistlerin ötesini arayanlar için sanat, macera ve gastronominin merkezde olduğu etkinlikler sunduğunun da altını çizelim. İşte şubat ayının en heyecan verici St. Moritz etkinlikleri…

Şubat

St. Moritz Gurme Festivali
29 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında St. Moritz bir kez daha gurmelerin en gözde mekânına dönüşecek. İsviçre’nin en önemli gastronomi etkinliklerinden biri olan dünyaca ünlü St. Moritz Gurme Festivali bu yıl 30. kez gerçekleşecek. “Engadin’de Mutfakta Mükemmelliğin 30 Yılı: Yıldızların Parıltılı Gösterisi” başlıklı yıldönümü etkinliğinin her zamankinden daha görkemli olacağı söyleniyor.

Şubat

Uluslararası At Yarışları
4-11-18 Şubat tarihlerinde, donmuş St. Moritz Gölü uluslararası bir cazibe merkezi haline gelecek. Yarış pistinde tanınmış jokeyler ve asil safkanları, hızlı tempolu koşuların yanı sıra skijoring gösterileri sunacak. Yaklaşık 130.000 metrekarelik etkinlik alanında canlı müzik, gastronomik lezzetler ve alışveriş seçenekleri konukları bekliyor olacak.

Şubat

Buzda Kriket
Geleneksel kriket oyununu karlı dağlarla çevrili donmuş St. Moritz Gölü’ne taşıyan turnuva, İsviçre Alplerinin pitoresk manzarasında hem oyunculara hem de seyircilere şahane bir deneyim yaşatacak. Takımlar gölün buzlu yüzeyinde özel olarak hazırlanmış kriket sahasında mücadele edecek. Bu yılki turnuva 14-17 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek.



Şubat

Cresta Run Grand National
St. Moritz Cresta Run Kızak Kulübü’nde düzenlenen, yüzükoyun şekilde kızakla kayma yarışlarının (tobogganing) sezonu her yıl aralık ayında, Noel’den hemen önce başlıyor. Mart ayına kadar yaklaşık 12.000 yarış düzenlenecek. Cresta Run Grand National ise bu yıl 17 Şubat’ta gerçekleşecek.

Şubat

Piyano Günleri
St. Moritz’deki yeni kış konserleri serisinin adı “Engadin Festivali - Piyano Günleri”. Konser serisi St. Moritz’deki Hotel Laudinella ile iş birliği içinde düzenleniyor; performans mekânı ise oteldeki Brigitte & Henri B. Meier Konser Salonu… 18 Şubat ve 17 Mart tarihlerindeki etkinlikte iki tanınmış sanatçı Beatrice Berrutt ve Filippo Gamba’nın yanı sıra piyano dünyasının iki yeni yıldızı da sahne alacak: Gile Bae ve Kevin Chen.

Şubat

NOMAD 2024
NOMAD sanat, mimari ve tasarım arasında kişisel bağlamda diyalog kurarak, mimari mekânlardaki çarpıcı sergilerle uluslararası galerilere ev sahipliği yapan bir sanat fuarı… Kent için tarihi ve önemli mekânları hayata geçirme, geleceği şekillendiren sanatçı ve tasarımcılardan oluşan bir seçkiyle mekânları bir deney sahnesine dönüştürme taahhüdüyle öne çıkan fuar bu yıl 22-25 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Şubat

The I.C.E
St. Moritz takvimindeki en havalı etkinlik 23-24 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek. Etkinlik koleksiyonculara ve otomobil meraklılarına sadece St. Moritz’in sunabileceği bir manzara eşliğinde unutulmaz bir heyecan yaşatacak. Donmuş göl yine tüm etkinliğin kalbi olacak. 23 Şubat Cuma günü, klasik arabalar halka ve medyaya tanıtılacak. 24 Şubat Cumartesi günü daha dinamik geçecek. Arabalar donmuş gölün üzerinde nefes kesici bir gösteriye imza atacak. Ancak doğası gereği tehlikeli ve tam da bu nedenle heyecan verici olan bu pistte, direksiyon başındakiler için asıl zorluk hız, zarafet ve hareket estetiği arasındaki doğru dengeyi bulmak olacak!

Fotoğraflar: www.stmoritz.com