Aralık 2020

Sinemadan tarihi yapılara… Lego ailesinin en geniş setleri

Lego

KÜÇÜK BİR MARANGOZ DÜKKÂNINDAN DÜNYAYA AÇILAN KAPI…

L

EGO’nun hikâyesi, 1932 yılında Danimarkalı bir marangoz olan Ole Kirk Christiansen’in atölyesinde başladı… Ole Kirk, o yıllarda tahta oyuncaklar, domuzcuk kumbaralar, arabalar ve kamyonlar yapıyordu… Fakat geçen 78 yılda LEGO setleri adeta evrim geçirdi. O yalnızca birkaç renkten oluşan dikdörtgen parçaların yerini, binlerce parçadan oluşan rengarenk setler aldı. Sinema dünyası ve tarihi yapılardan da ilham alan LEGO, birçok setinde bu öğeleri kullandı. Harry Potter serisindeki Hogwarts Kalesi’nden Hindistan’ın Agra kentindeki ikonik anıt mezar Tac Mahal’e, Hayalet Avcıları filmindeki itfaiye binasından Londra’daki Thames Nehri üzerindeki Tower Bridge’e kadar birçok yapıyı setlerine dahil eden LEGO ailesinin son ve en çok parçalı üyesi ise İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan tarihi yapı Kolezyum oldu. İşte LEGO ailesinin en değerli üyeleri…


Lego

KOLEZYUM

Tüm zamanların en büyük LEGO seti, şimdiye kadar yapılmış en büyük amfi tiyatrodan ilham alıyor. Tam 9,036 parçadan oluşan bu sette, detaylara oldukça önem verilmiş. Üç farklı renkten oluşan parçalar yapıya gerçekçi bir görünüş verirken, izleyici yerlerini oluşturan nervürler bile LEGO tarafından sayılmış. Eğer merak ediyorsanız, bunlardan 80 tane bulunuyor. Set, tamamlandığında 27 cm yüksekliğe, 59 cm uzunluğa ve 52 cm genişliğe ulaşıyor.


Lego

STAR WARS - MILLENIUM FALCON

Millennium Falcon, LEGO'nun en büyük ikinci seti. Galaksinin en ünlü yıldız gemisini taklit eden 7,541 parçalık bu yapı, gövde panelleri ve sensör aygıtlarının yanı sıra üst ve alt dörtlü lazer topları gibi gerçekçi ayrıntılara sahip. Set ayrıca Han Solo, Rey, Finn, Chewbacca, Prenses Leia ve C-3PO dahil olmak üzere birçok mürettebat üyesiyle birlikte geliyor.


Lego

HARRY POTTER – HOGWARTS KALESİ

Hogwarts Kalesi’nin mikro ölçekli bir replikası olan ve 6,020 parçadan oluşan bu modelle Harry Potter serisinden sahneleri yeniden yaşayabilirsiniz; Büyük Salon'da yemek yiyebilir, Hagrid'in kulübesini ziyaret edebilir ve hatta en sevdiğiniz yerlerin tümü sete dahil olduğu için Sırlar Odası'na girebilirsiniz.


Lego

TAC MAHAL

52 cm genişliğe, 43 cm yüksekliğe sahip ve 5,923 parçadan oluşan bu LEGO seti, dünyanın en ünlü yapılarından birini evinize getiriyor. Dört cephesinde de yer alan kemerli pencerelerin yanı sıra karmaşık çini işçiliği gibi detaylar, yapıyı oldukça gerçekçi kılmış.


Lego

HAYALET AVCILARI – İTFAİYE BİNASI

4,634 parçadan oluşan bu üç katlı İtfaiye Binası ile Hayalet Avcıları dünyasına dalıyoruz. Peter Venkman, Raymond Stantz, Egon Spengler, Winston Zeddemore, Janine Melnitz, Dana Barrett, Louis Tully, Zombie Driver ve Library Ghost gibi dokuz mini figürün bulunduğu sette ayrıca Slimer, Pink Ghost ve Blue Ghost da yer alıyor. Bu LEGO setinde hayalet avcılarını ateş direğinden aşağı kaydırabilir, hayaletleri koruma ünitesinde hapsedebilir, laboratuvarda testler yapabilir ve hatta takılabilir kollarla binanın etrafına hayaletler asabilirsiniz.


Lego

TOWER BRIDGE

LEGO, 4,295 parçalık Tower Bridge setiyle, Thames Nehri boyunca bir seyahate davet ediyor. Bu özel yapının en önemli özelliği, asma köprünün gerçekten açılması. Set ayrıca dört minyatür araçla birlikte geliyor: Siyah bir Londra taksisi, kırmızı bir çift katlı otobüs, sarı bir kamyon ve yeşil bir araba.