Aralık 2020

2020’yi kazançla kapatan takımlar

Spor Takımları

DÜNYANIN EN DEĞERLİ 10 SPOR TAKIMI…

İ

ster inanın ister inanmayın, bazı spor takımları, müsabakalarda uygulanan tedbirlere ve seyirci kısıtlamasına rağmen pandemi sırasında gerçekten para kazandı. Forbes dergisinin yayımladığı 2020 yılının en çok kazanan spor takımları listesinin sonuçları, taraftar evde sıkışıp kalmışken, dünyanın en zengin spor takımlarının bir şekilde daha da zenginleştiğini gösteriyor. Söylenene göre, destekledikleri takımların ya da favori oyuncularının müsabakalarını stadyumda izleme şansı bulamayan taraftarlar TV’ye yöneliyor ve bu durum takımların yayın ve reklam gelirlerini katbekat artırıyor. Öyle ki bu artış, bilet satışından gelen kazancın oldukça üzerinde. Bu listeden öğrendiğimiz bir şey varsa, o da takımların kazancının tek kaynağının sahadaki başarıları olmadığı. İşte o listenin ilk 10 sırasında yer alan takımlar…


Spor Takımları

DALLAS COWBOYS
5,5 milyar dolar

Amerikan futbolu takımlarından Dallas Cowboys'un Forbes'un en değerli spor takımları listesinde beş yıl üst üste birinci sıraya yerleşmesi hiç de şaşırtıcı değil. Amerikan Futbol Ligi NFL'de lider durumunda olması ve lig yarışında yıllardır en prestijli takım olarak kalmasıyla, “kovboylara” gelir akmaya devam ediyor.


Spor Takımları

New York Yankees
5 milyar dolar

Listede yer alması hiç de şaşırtıcı olmayan bir diğer takım da New York Yankees. Küresel olarak tanınan marka, yıllar içinde birçok yıldız oyuncu üretti ve bu durum, takımın son zamanlarda rekor düzeyde kâr elde etmesine yardımcı oldu.


Spor Takımları

New York Knicks
4,6 milyar dolar

Knicks sahada bir kargaşa içindeyken, saha dışında gayet iyi durumda. 4,6 milyar dolar değerinde olan Knicks, takımdaki kimya eksikliğine rağmen 2020 yılında önemli bir gelir elde etmeyi başardı.


Spor Takımları

Los Angeles Lakers
4,4 milyar dolar

Los Angeles Lakers, önceden de büyük bir takımdı, ancak LeBron James’in 2018'de takıma katılmasıyla işler astronomik bir şekilde gelişti. James liderliğindeki Lakers, son hâliyle hem sahada hem de saha dışında büyük bir güç hâline geldi.


Spor Takımları

Golden State Warriors
4,3 milyar dolar

2015-2019 yılları arasında beş yıl üst üste final oynamak hatta bunların üçünde şampiyonluğa ulaşmak, bugünün spor dünyasında önemli bir yol kat etmenizi sağlar. Buna bir de Stephen Curry gibi bir süper star faktörü eklenince, Golden State Warriors’ın dünyanın en değerli beşinci spor takımı olması çok da şaşırtıcı değil…


Spor Takımları

Real Madrid
4,24 milyar dolar

Dünyanın en başarılı futbol takımlarından Real Madrid, saha dışında da gol atmaya devam ediyor! Bu yıl yaklaşık 4,4 milyar dolar kazanç elde eden Real Madrid, yüksek rakamlı çeklerin hâkim olduğu bu sporda, en yüksek kazancı sağlamayı başarmış.


Spor Takımları

New England Patriots
4,1 milyar dolar

Tom Brady artık takımda olmasa bile, Pat'ler kazanmaya devam ediyor. 4,1 milyar dolar değerindeki New England takımı, Forbes'un 2020’nin en çok kazanan spor takımları listesinde yedinci sırada yer alıyor.


Spor Takımları

Barselona
4,02 milyar dolar

Messi'nin takımınızda olmasının avantajları vardır! Dünyanın en zengin futbol takımlarından biri olan Barselona, bu yıl da değerine değer kattı.


Spor Takımları

New York Giants
3,9 milyar dolar

New York Giants’ın 2016 yılından bu yana NFL playoff'larına katılamaması, takımının para kazanmasını engellemedi. Forbes'a göre Giants, 3,9 milyar dolarlık net serveti ile 2020 yılında dünyanın en çok kazanan dokuzuncu spor takımı oldu.


Spor Takımları

Manchester United
3,8 milyar dolar

“Kırmızı Şeytanlar”, muhtemelen Avrupa'nın en tanınmış futbol takımı ve tam bir kupa avcısı. 3,8 milyar dolarlık kazancıyla Manchester United, bu yıl dünyanın en çok kazanan spor takımları listesinde onuncu sırada yer aldı.