Eylül 2023

Filtre kahve tutkunlarına…

Eylül

EN KULLANIŞLI 5 FİLTRE KAHVE MAKİNESİ

B

ugün evlerimizde bir barista titizliğinde kahve yapacak kadar detaylı makinelerimiz var. Ama taze demlenmiş ve servise hazır iyi bir filtre kahvenin yeri her zaman başka olacak. İşte bunun için ihtiyacını duyacağınız filtre kahve makilerini sizin için araştırdık.

Eylül

Philips HD7769 Filtre Kahve Makinesi, iki çekirdek türü arasında geçiş yapmak için ikili haznesiyle öne çıkıyor. İsterseniz kahvenizi çekirdekten taze taze çekip yapabilir, isterseniz hazır çekilmiş kahve kullanabilirsiniz. Çekirdeğinizi de dokuz öğütme boyutundan size en uygun olanı seçerek öğütebilirsiniz. Ayrıca tercih ettiğiniz içim sertliğini de makine üzerinden ayarlamanız mümkün. Bir filtre kahve makinesinin olmazsa olmazı damlama önleyici. Elbette bu özellik Philips HD7769 Filtre Kahve Makinesi’nde ve önereceğimiz diğer tüm makinelerde mevcut. Sabaha kahve kokusuyla uyanmak istiyorsanız saatini dilediğiniz gibi ayarlayabilir, kapanma süresini de kontrol edebilirsiniz.

Eylül

Camın ve şeffaflığın şıklığını sunan De’longhi ICM17210 Filtre Kahve Makinesi hem damağa hem de göze hitap ediyor. Kum saati tasarımı, De’Longhi ile özdeşleşmiş İtalyan içgüdüsünün somutlaşmış halini ortaya koyuyor. Yavaş demlenme süreci ise âdeta daha yoğun ve aromatik tat içeren kahvenin sırrı. 10 fincan kapasiteli karafıyla kalabalık misafirlerinizi ağırlarken tazelik göstergesi kahvenizin damağınıza layık olup olmadığının bilgisini verir. Filtre kahve makinelerinin en büyük düşmanı kireç için de ayrıca bir uyarısı bulunuyor.

Eylül

50’li yıların tasarımı denince akla ilk gelen ikonik marka SMEG, DCF02RDEU filtre kahve makinesiyle şık tasarımı ve Retro görünümünün altında lezzetli kahve yapma konusunda hünerli bir makinedir. Aromatik kahve demlemeyi sağlayan filtre sistemi, kahve keyfini artırmayı hedefler. Yoğundan-hassasa aroma seçenekleri ve otomatik başlatma zamanı ayarıyla birlikte 4-10 bardak kahve yapma kapasitesine sahiptir.



Eylül

Breville Precision, filtrenin şeklinin dahi kahvenin tadına etkisi olduğunu bilenlerin makinesi olmaya aday. Düz tabanlı ve koni filtre seçenekleriyle gelen kahve makinesi demlediğiniz çekirdeğin özelliklerine uyacak demleme sıcaklığı ve akış hızı gibi parametreleri özelleştirebilmenizi sağlar. Thermocoil ısıtma sistemiyle suyun sıcaklığı, akış hızı ve kahveyle temas süresini ayarlayabilir her potta kendinize özel kahve yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Eylül

Her ne kadar poor over denince aklımıza manuel demleme gelse de Beem bu metodu filtre kahve makinesiyle birleştirmiş. Isıya dayanıklı karafında altı fincana kadar kahve hazırlamanız mümkün. Oldukça şık ve neredeyse iki boyutlu görünüme sahip makine aynı zamanda servis yaparken elinizin yanmaması için şık bir karaf kılıfıyla birlikte geliyor. Bunun yanında entegre tartısı kahve-su oranını istediğiniz gibi ayarlamanızı ve en mükemmel kahveleri içmenizi sağlamak için tasarlanmış.